Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκαν στην Καλαμάτα το βράδυ του Σαββάτου οι δύο προγραμματισμένες πορείες.
Η πρώτη ξεκίνησε λίγα λεπτά πριν τις 19:30 από την κεντρική πλατεία με συνθήματα υπέρ των μεταναστών και κατά του φασισμού.
Όταν η πρώτη πορεία έκανε τον κύκλο της πλατείας στάθηκε στο τέλος του πεζόδρομου της Αριστομένους, στο σημείο που είχαν παραταχθεί άνδρες των ΜΑΤ και είχαν αποκλείσει την Αριστομένους, τη Νέδοντος και τη Νικηταρά με στόχο να μην έρθουν σε επαφή οι δύο πορείες.
Από την άλλη για τις 19: 30 είχε προγραμματιστεί πορεία στην μνήμη των Μανώλη Καπελώνη και Γιώργου Φουντούλη. Όταν η πορεία των Εθνικιστών επιχείρησε να πλησιάσει τον πεζόδρομο της Αριστομένους ήρθε αντιμέτωπη με μια διμοιρία των ΜΑΤ που δεν τους επέτρεπε την κάθοδό τους στον πεζόδρομο.
Οι εθνικιστές αποφάσισαν να κάνουν πορεία σε άλλα σημεία γύρω από το ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας. Την πορεία αυτή επόπτευε ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ στο νότιο σημείο παρέμεναν μέλη της άλλης πορείας.
Τελικά λίγα λεπτά μετά τις 21:30 οι δύο συγκεντρώσεις ολοκληρώθηκαν χωρίς επεισόδια αλλά με μια μεγάλη «νεκρή ζώνη» να τους χωρίζει.
Με «νεκρή ζώνη» τον πεζόδρομο πραγματοποιήθηκαν οι δύο πορείες στο κέντρο της Καλαμάτας (φωτογραφίες και βίντεο)
