Με τη λάμψη του «Δράκου» η παρουσίαση των Προπονητών της Α΄ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ (φωτογραφίες)


-ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ

-ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΑΒΔΑΛΑΣ, ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΝΙΑΤΗΣ

Αν η χθεσινή εκδήλωση της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ στο Φαραί Παλλάς είναι προάγγελος της νέας αγωνιστικής περιόδου, τότε οι φίλοι του μπάσκετ μπορούν να προσδοκούν ότι θα απολαύσουν μια καταπληκτική χρονιά… Και μάλλον δε γίνεται να είναι διαφορετικά, καθώς στην, καθιερωμένη από πέρυσι, κοινή συνέντευξη των προπονητών της Α’ κατηγορίας μπάσκετ της Ένωσης Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου τις ευχές του και τις συμβουλές του για καλή επιτυχία πρόσθεσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης! Πέρα από την καταλυτική παρουσία του «Δράκου» του ελληνικού μπάσκετ, με την ιδιότητά του ως προέδρου του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών ήταν μια όμορφη και τονωτική συγκέντρωση του μπασκετικού κόσμου που ανέβασε το επίπεδο του αθλήματος στην περιοχή μας, τόσο με τα όσα είχαν να πουν οι έντεκα από τους δώδεκα τεχνικούς των ομάδων, όσο και με την πρωτοβουλία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ να τιμήσει την ελίτ του μεσσηνιακού μπάσκετ στο πρόσωπο των κορυφαίων καλαθοσφαιριστών της Καλαμάτας Νίκο Χατζή (απουσίαζε), Δημήτρη Αβδάλα, Νικόλα Παπανικολόπουλου, καθώς επίσης του Ντίνου Μανιάτη, ο οποίος υπήρξε από τα πρώτα μέλη της Ένωσης.
Το Δήμο εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα Νίκος Μπασακίδης και ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης, ενώ ξεχωριστή ήταν ακόμη η παρουσία του Καλαματιανού παγκόσμιου πρωταθλητή στο τένις με αμαξίδιο, Γιώργου Λαζαρίδη, ο οποίος τερμάτισε προχθές τον πρώτο του μαραθώνιο, αλλά ως γνωστόν πριν το ατύχημά που άλλαξε τη ζωή του υπήρξε αθλητής του μπάσκετ.
Ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, Γιάννης Κουτραφούρης έδωσε το σύνθημα της επιστροφής του μπάσκετ στην πρώτη γραμμή, τονίζοντας τα όσα έχει προσφέρει η Ένωσή μας στο άθλημα και τον καίριο ρόλο που έχουν σε αυτή την προσπάθεια οι προπονητές.
Στη συνέχεια ο κ. Μπασακίδης …απολογήθηκε για την άσχημη κατάσταση των αθλητικών υποδομών της πόλης, υποσχόμενος ότι θα βελτιωθεί το Κλειστό του Πολυκλαδικού, θα τοποθετηθούν νέοι τάπητες σε δύο ανοικτά γήπεδα (στο πάρκο του ΟΣΕ και στο Νέδοντα) και θα μετατραπούν σε προπονητήρια τα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ του Σταδίου. Από την πλευρά του ο κ. Καραγιάννης μετέφερε την «είδηση» ότι δεν εγκρίθηκε ο δανεισμός ώστε να αντικατασταθεί το πανί της Τέντας.
Μετά από ένα βίντεο-αφιέρωμα στον Παναγιώτη Γιαννάκη, ο ίδιος πήρε το λόγο επισημαίνοντας την καλή δουλειά που γίνεται στην ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και έχει ως αποτέλεσμα η Ένωση να έχει «χαρίσει» νέα παιδιά στο ελληνικό μπάσκετ. Τόνισε τη μεγάλη σημασία του συναγωνισμού και του σεβασμού στον αντίπαλο και έδωσε έμπνευση στους προπονητές να μην περιορίζουν τα όνειρά τους. Να σκέφτονται ότι οι συνάδελφοί τους στον απέναντι πάγκο θέτουν έναν …γρίφο που θα πρέπει να ξεπεράσουν σε κάθε παιχνίδι και να ανέβουν ένα επίπεδο, τόσο οι ίδιοι όσο και οι παίκτες που προπονούν. Ο κ. Γιαννάκης επεσήμανε την ευθύνη που έχουν απέναντι στα νέα παιδιά, τα οποία και πρέπει να κατευθύνουν με το παράδειγμά τους, με σκληρή δουλειά και διάθεση στις προπονήσεις.
Στη συνέχεια ακολούθησαν οι βραβεύσεις, με τον Δημήτρη Αβδάλα, αφού παρέλαβε ένα μεταλλικό καλλιτέχνημα με μπασκετική αναπαράσταση από τον κ. Μπασακίδη να εξιστορεί τη γνωριμία του με τον Γιαννάκη στον Άρη, όπου μετεγγράφηκε σε ηλικία 18 ετών. Ο Αβδάλας υπερτόνισε τον παιδαγωγικό ρόλο του προπονητή, ενώ ευχαρίστησε τον Ντίνο Κουμανάκο και τον Γιάννη Κουτραφούρη για το ρόλο που έπαιξαν στην ανάδειξή του ως επαγγελματία μπασκετμπολίστα, με την υπενθύμιση ότι είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε τους ανθρώπους που μας βοηθούν, αφού χωρίς παρελθόν δεν υπάρχει μέλλον…
Ο Νικόλας Παπανικολόπουλος πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη του ίδιο τιμητικό έπαθλο που παρέλαβε από τα χέρια του κ. Καραγιάννη, κι αφού διαβεβαίωσε ότι είναι «πάντα παρών όταν με καλεί το …σπίτι μου», συμπύκνωσε ως παρακαταθήκη του Παναγιώτη Γιαννάκη την υπομονή, την πίστη και την ομαδικότητα ως συστατικά της αγωνιστικής, αλλά και της επιτυχίας στη ζωή. Κι αφού ευχαρίστησε κι αυτός τον κ. Κουτραφούρη και την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ που κρατούν ζωντανό το άθλημα σε δύσκολες συνθήκες και συνέχεια αναφέρθηκε με αγανάκτηση στο ζήτημα των προβληματικών γηπεδικών υποδομών της πόλης. «Πουθενά ο Δήμος δεν είναι τόσο μακριά από τον αθλητισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά…
Το μέλος της Ένωσης Χρήστος Δαμουράς τίμησε τον Ντίνο Μανιάτη, ο οποίος συγκινημένος ανέφερε ότι οφείλει στην Καλαμάτα ό,τι έχει πετύχει.
Ο κύκλος των βραβεύσεων έκλεισε με το αναμνηστικό στον Παναγιώτη Γιαννάκη που πρόσφερε ο κ. Κουτραφούρης.
-Οι προπονητές των ομάδων της Α’ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ που παραβρέθηκαν ήταν οι Παντελής Μπεμπέτσος (ΑΕ Σπάρτης), Αλέξης Κορογώνας (Καλαμάτα ’80), Γιώργος Ροζακέας (Ακάδημος), Χρήστος Γεννιάς (Απόλλων Τρίπολης), Νίκος Δημόπουλος (ΑΕ Γαργαλιάνων), Παύλος Νώντας (ΓΣ Μεσσήνης), Φώτης Τσόπελας (ΝΟ Πύλου), Θοδωρής Γιαννακόπουλος (Καλαμάτα), Κώστας Σαρρής (εκπροσώπησε τον Άτλαντα), Ηλίας Μπαλής (Δρομείς Τρίπολης) και Ηλίας Στακιάς (Ευκλής), ενώ απουσίασε ο Δημήτρης Πρόκος του Γυθείου. Αναλυτικότερο ρεπορτάζ με τις τοποθετήσεις τους στο αυριανό φύλλο.

της Χριστίνας Ελευθεράκη