Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ημέρες που ο κόσμος προσπαθεί να αλλάξει ψυχολογία και να δει τα πράγματα λίγο πιο θετικά.
Είναι γεγονός ότι για αυτές τις ημέρες οι περισσότεροι προτιμούν ορεινούς προορισμούς, παρ’ όλα αυτά η Καλαμάτα εκτός από προορισμός του καλοκαιριού καταφέρνει να έχει πληρότητα στα ξενοδοχεία της και για τις γιορτές.
Μιλήσαμε με υπεύθυνους ξενοδοχείων της πόλης σχετικά με το ενδιαφέρον αλλά και κρατήσεις που έχουν γίνει και εισπράξαμε μια νότα αισιοδοξίας καθώς αρκετοί θα προτιμήσουν την πόλη μας για αυτές τις ημέρες.
Γεράσιμος Τράνακας- Δ/ντής Horizon Blu
Υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο που επιλέγει να έρθει στην Καλαμάτα γι’ αυτές τις ημέρες. Σε σχέση με πέρυσι τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Για να σας μιλήσω με νούμερα είμαστε κοντά στο 100% της πληρότητας, κάτι που πιστεύω ότι τελικά θα καταφέρουμε να έχουμε.
Γιώργος Κουτίβας- Υπεύθυνος κρατήσεων Elite City Resort
Υπάρχει ενδιαφέρον για κρατήσεις δωματίων στο ξενοδοχείο μας αλλά όχι πολύ μεγάλο, εμείς ήδη έχουμε μια σχετική πληρότητα. Είναι άλλωστε γεγονός ότι η Καλαμάτα δεν είναι προορισμός για αυτή την περίοδο αφού ο κόσμος προτιμά ορεινούς προορισμούς.
Γιώργος Αντωνίου- Δ/ντής Pharae Palace
Πάμε πολύ καλά στις κρατήσεις μέχρι αυτή τη στιγμή, το ενδιαφέρον απλά είναι λίγο περίεργο αφού ο κόσμος δεν είναι ακόμα σίγουρος για το αν τελικά θα καταφέρει να έρθει. Πλέον τα πράγματα είναι διαφορετικά, αφού, για παράδειγμα, οι συνταξιούχοι δεν ξέρουν πότε ακριβώς θα πληρωθούν.
Πάντως οι περισσότερες κρατήσεις γίνονται τις τελευταίες ημέρες οπότε είμαστε αισιόδοξοι.
Σοφία Πατριαρχέα – Υπεύθυνη κρατήσεων Comfy
Δόξα τω θεώ πάμε πολύ καλά, είμαστε σχεδόν γεμάτοι σαν ξενοδοχείο τις ημέρες των γιορτών. Πάντως , το μόνο σίγουρο είναι ότι πολλές κρατήσεις θα γίνουν την τελευταία στιγμή αφού ο Έλληνας το συνηθίζει αυτό.
Νίκος Χάϊκος
Υπάρχει κάποια κίνηση αυτές τις ημέρες, ο κόσμος ενδιαφέρεται να έρθει στην Καλαμάτα και μάλιστα το ενδιαφέρον είναι μεγαλύτερο από πέρυσι. Σίγουρα ο νέος δρόμος έχει συμβάλει καθοριστικά, γενικότερα πάντως ο κόσμος επιλέγει ορεινούς προορισμούς.
Κώστας Ανδριανόπουλος- Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μεσσηνίας,
Ικανοποιητικά διαμορφώνεται η ζήτηση για το εορταστικό τριήμερο των Χριστουγέννων για τα ξενοδοχεία της Καλαμάτας. Σε μια οικονομική συγκυρία που δεν ευνοεί ιδιαίτερα τη λήψη της απόφασης για εορταστικές αποδράσεις, η Καλαμάτα δείχνει να αντέχει, εκμεταλλευόμενη το πλεονέκτημα της προσβασιμότητας της, τόσο από πλευράς της εγγύτητας με την Αθήνα και της ασφαλούς μετακίνησης, όσο κι από το χαμηλό κόστος. Όλα αυτά βέβαια συμβαίνουν, χωρίς η Καλαμάτα να χαρακτηρίζεται σαν κατ’ εξοχή χειμερινός προορισμός όπως λ.χ οι ορεινοί οικισμοί ή τα χιονοδρομικά κέντρα. Σημαντικό μέρος των διανυκτερεύσεων στην πόλη θα προέλθει από ομαδικές οργανωμένες εκδρομές τουριστικών γραφείων. Το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς κινείται σε χαμηλότερα επίπεδα πληρότητας προς το παρόν, υπάρχει όμως ακόμη χρόνος για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
Στην Καλαμάτα δε θα χιονίσει, αλλά θα δούμε άσπρη μέρα
