Εντείνουν τις αντιδράσεις τους κατά του Ασφαλιστικού οι φορείς της Μεσσηνίας


Τη διαπίστωσή τους ότι το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο που τέθηκε από την κυβέρνηση προς διαβούλευση είναι χειρότερο από το αρχικό προσχέδιο και ότι συνεχίζουν να είναι κάθετα αντίθετοι σε αυτό, εξέφρασαν χθες σε κοινή συνέντευξη Τύπου φορείς της Μεσσηνίας.
Με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο άλλη μια συνάντηση με φορείς της Μεσσηνίας, όπου όλοι επανέλαβαν ότι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις πρέπει να ενταθούν, προκειμένου να μην ψηφισθεί το νομοσχέδιο.
Μεταξύ άλλων, στη συνάντηση παρευρέθησαν εκπρόσωποι των συμβολαιογράφων, των γιατρών, των μηχανικών, των  εργοληπτών, των αρχιτεκτόνων, του Εργατικού Κέντρου, των επαγγελματιών κ.ά.
 
Πιο βαρύ
Με δηλώσεις του πρώτος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κ. Μαργέλης, είπε ότι το νομοσχέδιο που τέθηκε προς διαβούλευση είναι χειρότερο και με πιο βαριά φιλοσοφία από τις αρχικές εξαγγελίες κυβερνητικών εκπροσώπων. Παραβιάζει όλες τις αρχές του ασφαλιστικού δικαίου και έχει δημοσιονομικό χαρακτήρα.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, Παναγιώτα Μπαξεβανάκη, υπενθύμισε ότι μαζί με τους πολιτικούς μηχανικούς απέχουν απ’ όλα τα τεχνικά συμβούλια και τις δημοπρασίες έργων και έκανε λόγο για κλιμάκωση των αγώνων.
Ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Γιάννης Μπουρής, παρατήρησε ότι οι γιατροί εναρμονίζονται πλήρως με όλους τους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς και ως Σύλλογος θα εντείνουν τις δράσεις τους κατά του νομοσχεδίου, το οποίο χαρακτήρισε ληστρικό και φορομπηχτικό. Υπογράμμισε δε, ότι αν ψηφισθεί θα εξαθλιώσει όλο τον ιατρικό κόσμο και ιδιαίτερα τους νέους γιατρούς, που θα εξαναγκασθούν είτε να κλείσουν ή να μην ανοίξουν καθόλου τα ιατρεία τους είτε να μεταναστεύσουν.
Ο κ. Παναγιώτης Δουμουλάκης, πρόεδρος των Συμβολαιογράφων Εφετείου Ναυπλίου, σημείωσε ότι το νομοσχέδιο έφτασε στα χέρια τους αργά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να έχει καλή ενημέρωση για το τι περιλαμβάνει. «Δε φαίνεται να έχουν γίνει δεκτές οι προτάσεις που είχαν κάνει οι επιστημονικοί κλάδοι», πρόσθεσε.
 
Προτάσεις
Εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, ο κ. Γιώργος Κανέλης τάχθηκε επίσης κατά του ασφαλιστικού, χαρακτηρίζοντάς το έκτρωμα και πρότεινε να οργανωθεί ένα απογευματινό συλλαλητήριο στην Καλαμάτα με κινητοποίηση του κόσμου για μεγάλη συμμετοχή. Ανακοίνωσε, δε, ότι με την κατάθεση του νομοσχεδίου για ψήφιση θα κηρυχτεί 48ωρη απεργία από τη ΓΣΕΕ.
Την αντίθεσή του με τη συνεχιζόμενη λιτότητα που εφαρμόζει και αυτή η κυβέρνηση, δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος ΕΒΕΣ Μεσσηνίας, Θεόδωρος Μπαζίγος, σημειώνοντας πως εξαθλιώνει όλους τους εργαζόμενους και όλες τις κοινωνικές ομάδες.
Υπέρ πιο δυναμικών κινητοποιήσεων τάχθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Μεσσηνίας, Γιώργος Γεωργουλόπουλος, αναφέροντας ότι πρέπει στον κλάδο του να υπάρχει πλήρης αποχή από την εργασία, όπως έχει κάνει ο Δικηγορικός Σύλλογος. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι το ΤΕΕ θα έπρεπε να έχει αναστείλει τη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος από τις πρώτες ημέρες των κινητοποιήσεων και όχι τώρα.
Λαιμητόμο για την ελληνική κοινωνία χαρακτήρισε, τέλος, το νομοσχέδιο ο πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανολόγων –Ηλεκτρολόγων, Κώστας Μπούρας, προσθέτοντας ότι πρέπει από τις κινητοποιήσεις η κυβέρνηση και οι θεσμοί να καταλάβουν ότι η υπομονή και τα όρια των Ελλήνων έχουν εξαντληθεί.