Γιώργος Κατρούγκαλος: «Η κυβέρνηση θα αντιπαλέψει τις συνέπειες της ύφεσης» (φωτογραφίες και βίντεο)


 Η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ διοργάνωσε πολιτική εκδήλωση – συζήτηση, χθες το απόγευμα., στο Αμφιθέατρο της Νομαρχίας, με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη». Ομιλητής ήταν ο Γιώργος Κατρούγκαλος, Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
 Στην ομιλία του ο υπουργός τόνισε μετά από χρόνια υπάρχει μια απόφαση (σ.σ. αναφερόμενος στα αποτελέσματα της συνόδου των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης) που βάζει έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη και δεσμεύσεις για το χρέος.
Ο Γ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε, επίσης, στις δύο παράλληλες κρίσεις, οικονομική και προσφυγική, που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η χώρα μας, σημειώνοντας ότι «βγαίνουμε αλώβητοι, όρθιοι και τώρα αρχίζει ο μεγάλος και δύσκολος αγώνας για να επουλώσουμε τις πληγές που έχουν υποστεί οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας».
Επιπρόσθετα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια «εισερχόμαστε σε περίοδο ρεαλιστικής προοπτικής για την οικονομία και την κοινωνία»,  και υποστήριξε ότι «το μέλλον αποκτά ορατότητα, καθώς έχουν ψηφιστεί όλα τα δημοσιονομικά μέτρα ως το 2018».
Ωστόσο, παραδέχτηκε πως τα προβλήματα παραμένουν και είναι μεγάλα, είναι προβλήματα πολέμου που πρέπει να αντιμετωπίσουμε σε καιρούς ειρήνης, αλλά για πρώτη φορά από την αρχή της κρίσης ανοίγει παράθυρο ελπίδας που μπορεί να μας επιτρέψει να βάλουμε οριστικό τέλος στο φαύλο κύκλο λιτότητας, ύφεσης και ανεργίας.
Μετά το πέρας της ομιλίας του υπουργού και κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων, σε τοποθέτηση παρευρισκόμενου στην εκδήλωση, σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια, αφού η τοποθέτησή του ήταν κατηγορηματικά αντίθετη προς τις απόψεις που κατέθεσε ο κ. Κατρούγκαλος.
Κάποια μέλη του Σύριζα θέλησαν να βγάλουν τον πολίτη έξω από την αίθουσα, με αποτέλεσμα να «ανάψουν τα αίματα» και να υπάρξουν και χειροδικίες.
Α.Π.