Ιατρικοί Σύλλογοι Αργολίδας – Αρκαδίας – Κορίνθιας – Μεσσηνίας: «Δε θα επιτρέψουμε να δημευθεί ξανά το εισόδημά μας»

Ιατρικοί Σύλλογοι Αργολίδας – Αρκαδίας – Κορίνθιας – Μεσσηνίας: «Δε θα επιτρέψουμε να δημευθεί ξανά το εισόδημά μας»

Κατά της επαναφοράς του συντελεστή 20% επί του εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών, για τον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών,  με αφορμή σχετική δήλωση του πρώην υπουργού κ. Κατρούγκαλου, δηλώνουν σε κοινό δελτίο Τύπου οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αργολίδας – Αρκαδίας – Κορίνθιας – Μεσσηνίας.

Όπως επισημαίνουν: «Σε πρόσφατη δήλωσή του ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κ. Κατρούγκαλος, ανακοίνωσε την ιδέα του για επαναφορά του συντελεστή 20% επί του εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών, για τον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών.

Ο πρώην υπουργός ξεχνά πως είχε συνδέσει τις ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών με το εισόδημά τους, γεγονός που οδήγησε σε συνολική φορολόγηση των εισοδημάτων τους σε ποσοστό μέχρι 80%. Ξεχνά την τεράστια ζημιά που προκάλεσε στην ελληνική οικονομία και την αναγκαστική διακοπή λειτουργίας πολλών ατομικών επιχειρήσεων. Τέτοιες “ιδέες”, για επιβολή του κεφαλικού αυτού φόρου, αποδεδειγμένα καθιστούν ασύμφορη τη λειτουργία ατομικής επιχείρησης, οδηγούν στον αφανισμό το μικρομεσαίο ελεύθερο επαγγελματία, καλό είναι να εξαφανιστούν από την ενδεχόμενη ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ήδη έχουν κριθεί αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η εμμονική αυτή τοποθέτηση αποτελεί προάγγελο κάποιων κρυφών κινήσεων;

Όλοι οι επιστήμονες ελεύθεροι επαγγελματίες, θέτουμε κόκκινη γραμμή και δε θα επιτρέψουμε να δημευθεί ξανά το εισόδημά μας, που πηγάζει από τον κόπο της δουλειάς μας».