Αξιόπλοος και έτοιμος να ενώσει και φέτος την Καλαμάτα με την Κρήτη ο «Βιτσέντζος Κορνάρος»

Αξιόπλοος και έτοιμος να ενώσει και φέτος την Καλαμάτα με την Κρήτη ο «Βιτσέντζος Κορνάρος»

Ξεκινούν αύριο Δευτέρα, 20 Ιουνίου τα δρομολόγια του πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος», που θα ενώσει και φέτος ακτοπλοϊκά την Καλαμάτα με τα Κύθηρα και την Κρήτη.
Το αυριανό δρομολόγιο είναι έκτακτο, αφού κανονικά το πλοίο θα φτάνει και θα αναχωρεί από τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα κάθε Σάββατο.
Για τα φετινά δρομολόγια, καθώς και για το πλοίο, μίλησαν σήμερα Κυριακή ο Σταύρος Μπακολιάς, εμπορικός αντιπρόσωπος της ΑΝΕΚ Lines  και της ΛΑΝΕ Sea Lines, καθώς και μέλη του πληρώματος.
Όπως ενημέρωσε ο κ. Μπακολιάς, το καράβι θα ξεκινά από την Καλαμάτα στις 00.30 κάθε Σάββατο, ενώ είναι σημαντικό ότι με την παράδοση του δρόμου Λεύκτρου- Σπάρτη το Γύθειο είναι ευκολότερα προσβάσιμο για όλους. Αυτό, σε συνδυασμό με ότι το «Βιτσέντζος Κορνάρος» θα “δένει” στο Γύθειο κάθε Τετάρτη, θα διευκολύνει αρκετούς που δεν έχουν το χρόνο ή την οικονομική δυνατότητα να παραμείνουν για μια εβδομάδα σε Καλαμάτα, Κύθηρα ή Κρήτη αντίστοιχα.
Επίσης, τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες από την εταιρεία ώστε να ξεκινήσει και δεύτερο δρομολόγιο από την Καλαμάτα, κάτι που θα κριθεί από την κίνηση που θα έχει το πλοίο.
Τα δε δρομολόγια, ενώ ήταν προγραμματισμένα να γίνονται μέχρι τα τέλη Αυγούστου, ήδη πήραν παράταση μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου και ανάλογα με την κίνηση, μπορεί να δοθεί νέα παράταση.
Το πλοίο, που θα αναχωρεί από την Καλαμάτα στις 00:30, θα φτάνει στα Κύθηρα στις 5:40, ενώ στην Κίσσαμο στις 9:50.
Το αντίστροφο δρομολόγιο αναχωρεί στις 14:00, φτάνει στα Κύθηρα στις 18:30 και στις 23:40 είναι στην Καλαμάτα.
Ενδεικτικές τιμές των εισιτηρίων είναι 26 ευρώ για την Κρήτη και 17 ευρώ για τα Κύθηρα.
Με τη σειρά του ο πλοίαρχος του «Βιτσέντζος Κορνάρος» ευχήθηκε στο επιβατικό κοινό καλό καλοκαίρι, ενώ χαρακτήρισε το καράβι αξιόπλοο και ζήτησε από τον κόσμο «να αγκαλιάσει» αυτή τη γραμμή.
Για τα χαρακτηριστικά του πλοίου μίλησε ο ύπαρχος. Ενδεικτικά ανέφερε ότι το καράβι μπορεί να μεταφέρει 743 επιβάτες, έχει μήκος 128 μέτρα και πλάτος 20 μέτρα, ενώ τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει πολλές βελτιώσεις σε αυτό.
Σε τεχνικά θέματα αναφέρθηκε ο α΄ μηχανικός του «Βιτσέντζος Κορνάρος», που μίλησε για τις 3 μηχανές 15.000 ίππων που διαθέτει το πλοίο, ενώ διαθέτει ειδικά τεχνικά χαρακτηριστικά που το κάνουν ασφαλές.
Τέλος, για θέματα κρατήσεων και πληροφοριών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην οδό Ψαρών 150, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00-15:00 και 18:00-21:00, ενώ το Σάββατο από τις 9.00 το πρωί έως την αναχώρηση του πλοίου και στο τηλέφωνο 2721028080.
Π.Μπ.