Η Costa Navarino, ο κορυφαίος προορισμός αειφορίας στη Μεσσηνία, ανακοινώνει ακόμη μία υψηλού επιπέδου συνεργασία στον τομέα της γαστρονομίας, αυτή τη φορά με το βραβευμένο Chef Χρύσανθο Καραμολέγκο, στο εστιατόριο “Barbouni” που εστιάζει κυρίως στο φρέσκο ψάρι.
Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος είναι από τους πλέον προικισμένους και δημιουργικούς Έλληνες σεφ, που έχει διαχρονικά αποδείξει το εύρος του ταλέντου του και την υψηλή ποιότητα της δουλειάς του.
Η σύμπραξή του με το εστιατόριο “Barbouni”, το αγαπημένο όλων των επισκεπτών της Costa Navarino, στοχεύει στη δημιουργία υψηλής κουζίνας με έναν τρόπο χαλαρό, όπως ταιριάζει σε ένα εστιατόριο που βρίσκεται μια ανάσα από το κύμα. Παραδοσιακές ελληνικές συνταγές συνδυάζονται επιδέξια με γεύσεις και υλικά από όλο τον κόσμο. Κεντρικός άξονας του μενού είναι το φρέσκο ψάρι ενώ οι πρώτες ύλες προέρχονται από τα μποστάνια και τους βοτανόκηπους της Costa Navarino. Υφές και γεύσεις που φαινομενικά «κοντράρουν» όπως οι σαρδέλες τεμπούρα με βινεγκρέτ σύκου και γλυκολέμονο, ή η μεσσηνιακή σφέλα συνδυασμένη με μαρμελάδα τομάτας και λεμονιού, μετουσιώνονται από τον Chef Καραμολέγκο σε μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.
«Η προσδοκία μας είναι οι παραδοσιακές τοπικές συνταγές να αναδειχθούν σε ένα ξεχωριστό γαστριμαργικό ταξίδι για τους επισκέπτες μας”, δήλωσε ο chef Χρύσανθος με αφορμή τη νέα αυτή συνεργασία.
Ο Executive General Director των δύο ξενοδοχείων της Costa Navarino Α. Δωροθέου, δήλωσε σχετικά «Με μεγάλη μας χαρά υποδεχόμαστε τον Chef Χρύσανθο Καραμολέγκο στην οικογένεια της Costa Navarino με τη βεβαιότητα ότι, με το εξαιρετικό του ταλέντο αλλά και το πάθος που τον διακρίνει σε ό,τι κάνει, θα αναδείξει ακόμη περισσότερο το “Barbouni” και τη δημιουργική κουζίνα του. Το να παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και να ξεπερνάμε τις προσδοκίες των επισκεπτών μας αποτελεί για εμάς σταθερό, διαχρονικό στόχο».
Χρύσανθος Καραμολέγκος
Ο chef Χρύσανθος Καραμολέγκος γεννήθηκε στη Σαντορίνη. Σπούδασε στη Σχολή Τουρισμού της Αναβύσσου. Στη συνέχεια εργάστηκε στα ξενοδοχεία Ledra Marriott και Athenaeum Intercontinental της Αθήνας. Είχε συνεργασία με τα εστιατόρια Actuel, Καλλίστη στην Αθήνα καθώς επίσης και με τα Selene και Αλεξάνδρεια στη Σαντορίνη.
Το 1991 άνοιξε μαζί με τη Γεωργία Παπαϊωάννου την «Ντομάτα», οινομαγειρείο στο χώρο ενός παλιού εργοστασίου τοματοπολτού, στην παραλία Έξω Γωνιάς της Σαντορίνης, το οποίο βραβεύτηκε το 2004 ως ένα από τα 25 καλύτερα εστιατόρια της Ευρώπης από τους Financial Times (Nicholas Lander).