Τα παρέσυρε το ρέμα, μάνα μου, δεν είναι ψέμα… (φωτογραφίες)


Από την ασταμάτητη βροχή του περασμένου Σαββάτου εντοπίστηκαν προβλήματα κυρίως στην παραλία. Στο Πολιτέικο ρέμα, το νερό παρέσυρε ό,τι βρήκε μπροστά του και το έφτασε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα από την επόμενη κιόλας να δημιουργηθεί εκεί ένας βούρκος με φερτά υλικά.
Τελικά, έπρεπε να φτάσουμε στο βράδυ της Τετάρτης για να βρεθεί μια λύση. Βέβαια, η ώρα που επιλέχθηκε να πάει στο σημείο η μπουλντόζα μόνο ασφαλής δεν ήταν, όπως μας είπαν λουόμενοι, αφού ήταν λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ, ώρα δηλαδή που στην παραλία υπάρχει κόσμος. Ξαφνικά, λοιπόν, είδαν μια μπουλντόζα να περνά πάνω ακριβώς στο κύμα, διανύοντας μια μεγάλη απόσταση, αφού ένα από τα σημεία που μπορούσε να εισχωρήσει στην άμμο ήταν στο ύψος της Ανάστασης.
Από χθες το πρωί ο βούρκος έχει απομακρυνθεί, αν και βέβαια το ρέμα δεν καθαρίστηκε και ιδιαίτερα. Έτσι, πιθανότατα, στην επόμενη ισχυρή βροχή θα έχει να κατεβάσει και πάλι αρκετά αντικείμενα.
Κάτι τελευταίο: τα ρέματα και τα ποτάμια δεν είναι για να σκεπάζονται με άμμο, είναι ωραία η παραλία να είναι ευθεία, αλλά δεν μπορούμε να δαμάσουμε τη φύση. Όταν ένα ρέμα κατεβάσει νερό, πρέπει κάπου να βρει διέξοδο για να καταλήξει, και επειδή μπορεί πάλι να συμβεί κάτι αντίστοιχο, καλό είναι να σεβόμαστε τη φύση.
Π.Μπ.