Έντονη φραστική αντιπαράθεση μεταξύ Νίκα και Μάκαρη


 
Τα όσα συγκρουσιακά – μεταξύ του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλη Μάκαρη- συνέβησαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, σχολιάστηκαν σε χθεσινή συνέντευξη τύπου του δεύτερου, του επικεφαλής της “Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών” Μιχάλη Αντωνόπουλου, του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Σταμάτη Μπεχράκη και του συμβούλου της Κοινότητας Καλαμάτας Νίκου Μπιτσάνη.
Ο Μανώλης Μάκαρης στις δηλώσεις του σημείωσε ότι ο δήμαρχος αντί να απαντήσει, προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο, στις ερωτήσεις και τα επιχειρήματά του, εξαπέλυσε εναντίον του ύβρεις και προσωπική επίθεση. Πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να τον ακολουθήσει σε αυτή την ατελέσφορη πρακτική, η οποία τόνισε ότι υποβαθμίζει τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος σημείωσε από την πλευρά του ότι η συμπεριφορά του δημάρχου θίγει όλους τους συμβούλους της αντιπολίτευσης γι’ αυτό και ο ίδιος συμπαραστάθηκε στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας για την επίθεση που δέχθηκε και αποχώρησε και η δική του παράταξη από τη συνεδρίαση του Σώματος.
Ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Συμμαχίας» ζήτησε συνεργασία για τη βελτίωση της λειτουργίας του Σώματος και πρότεινε να καλέσει ο δήμαρχος σε σύσκεψη τους επικεφαλής των μειοψηφιών και την πρόεδρο του Σώματος, για την εύρεση αποτελεσματικών τρόπων βελτίωσης της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στην προχθεσινή συνεδρίαση, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας προέβη σε απαξιωτικές αναφορές για τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλη Μάκαρη.
Είπε ότι στο παρελθόν τον είχε  επισκεφθεί στο γραφείο του και του είχε ζητήσει να τον βάλει στον συνδυασμό του, ενώ τον χαρακτήρισε «πολιτικό εκκρεμές» διότι στη συνέχεια ο Μανώλης Μάκαρης πήγε στην απέναντι πολιτική πλευρά.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας διέψευσε τον Παναγιώτη Νίκα, είπε ότι εκείνος τον επισκέφθηκε στο Νοσοκομείο όπου εργάζεται και του ζήτησε να τον βοηθήσει για το δημοτικό ιατρείο.
Η μείζων μειοψηφία αλλά και η παράταξη του Μιχάλη Αντωνόπουλου αποχώρησαν από τη συνεδρίαση διαμαρτυρόμενες για τη συμπεριφορά του δημάρχου, ο οποίος από την πλευρά του ανέφερε ότι δεν έχει κάτι προσωπικό με τον Μανώλη Μάκαρη, αντίθετα τον σέβεται, ωστόσο έχει το δικαίωμα να μιλάει πολιτικά για εκείνον.
Α.Π.