“Αγκάθι” το έργο οδοφωτισμού του δήμου Καλαμάτας


Το αν θα αλλάξουν τα φώτα της Καλαμάτας, με το έργο που προωθείται από το Δήμο, δεν είναι απόλυτα βέβαιο. Είναι όμως βέβαιο ότι ο διαγωνισμός που γίνεται έχει ήδη «αλλάξει τα φώτα» στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, που καλούνται να αποφασίσουν επί ενστάσεων για σύνθετα και μπερδεμένα θέματα, τα οποία μπορούν να ακυρώσουν για τυπικούς λόγους τις προσφορές που έχουν υποβάλει εταιρείες, οι οποίες όμως επί της ουσίας δεν φαίνεται να πάσχουν.
Επί προσφυγών κατά της υπ’ αριθμ. 219/2016 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με το διαγωνισμό για την «Αναβάθμιση του συστήματος οδοφωτισμού του Δήμου Καλαμάτας με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση κόστους λειτουργίας», συζήτησε και πάλι, στην χθεσινή της συνεδρίαση, η Οικονομική Επιτροπή.
Έγινε δεκτή η εισήγηση της Επιτροπής εξέτασης των προσφυγών και συνεχίζεται η διαδικασία με την εξέταση των τεχνικών προσφορών 5 εταιρειών, ενώ απερρίφθησαν 3 προσφυγές. Σημειώνεται, τέλος, ότι το έργο προβλέπει την αντικατάσταση περίπου 15.000 φωτιστικών στην πόλη της Καλαμάτας.
Πάντως, όποια απόφαση κι αν ληφθεί είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν προσφυγές, ακόμα και σε διαιτητικά δικαστήρια, από τις εταιρείες που αποκλείστηκαν, μια και το ποσό είναι αρκετά μεγάλο.
Α.Π.