Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η 5η Έκθεση “Άρτος – Οίνος – Έλαιον”


«Έφτασε το τριήμερο της αγροτικής Έκθεσης “Άρτος – Οίνος – Έλαιον”… Σήμερα ξεκινά, αύριο έχουμε τα εγκαίνια και την Κυριακή την κορύφωση, με εκδηλώσεις πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα», ανέφερε ο δήμαρχος Καλαμάτας, χθες, σε συνέντευξη Τύπου.
Ο Π. Νίκας τόνισε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση λαμβάνει κάθε χρόνο περισσότερο παμπελοποννησιακό χαρακτήρα και κάλεσε το κοινό να την επισκεφθεί, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων όπου θα διεξαχθεί, για να αγοράσει ποιοτικά αγροδιατροφικά και άλλα τοπικά προϊόντα, να ψυχαγωγηθεί δωρεάν, αλλά και προκειμένου να μάθουν «οι νέες γενιές την απλότητα και τη λιτότητα με την οποία ζούσαν οι πρόγονοί μας, οι προηγούμενες γενιές, τότε που όλα τα χωριά της περιοχής μας, όλα τα χωριά της Μεσσηνίας, ήσαν σχεδόν οικονομικά αυτοδύναμα».
Χαρακτηριστική είναι η προέλευση των εκθετών, που θα παρουσιάσουν προϊόντα τους στην Έκθεση: Μεσσηνία 20, Λακωνία 3, Αργολίδα 3, Ηλεία 2.
Ολοκληρώνοντας ο δήμαρχος ευχαρίστησε όλους όσοι συνετέλεσαν στη διοργάνωσή της: την Υπηρεσία, τους αντιδημάρχους Θανάση Βασιλόπουλο και Παναγιώτη Γιαννόπουλο, τον πρόεδρο της «Φάρις» Θανάση Ηλιόπουλο, καθώς και τον Νίκο Κισκήρα, πρώην υπάλληλο του Δήμου Καλαμάτας, που είχε την έμπνευση για την εκδήλωση, αλλά και για τη δημιουργία – σε χώρο που παραχωρήθηκε από το Δήμο Καλαμάτας στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων – ενός λαογραφικού μουσείου.
Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε ότι καταβλήθηκε προσπάθεια να αποκτήσει η έκθεση φέτος χαρακτήρα πιο εμπορικό και με στόχο να προκύψουν πιθανές συνεργασίες, όσον αφορά στις εταιρείες οι οποίες συμμετέχουν.