Αυξήθηκαν οι κυνηγοί αγριογούρουνων στην Πελοπόννησο


Οριστικοποιήθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννη Τσιρώνη, η φετινή ρυθμιστική για το κυνήγι, η οποία υπεγράφη, προχθές. Ο κ. Τσιρώνης είχε προηγουμένως συνάντηση με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, όπου τους ανακοινώθηκαν οι φετινές διαφοροποιήσεις από την περσινή ρυθμιστική. Οι διαφοροποιήσεις στο κυνήγι της πέρδικας στον Χελμό ή στην διάρκεια θήρευσης της ασπρομέτωπης χήνας, σκοπό έχουν την διαφύλαξη της βιοποικιλότητας και την προστασία του φυσικού μας πλούτου.
Στις αλλαγές της νέας Ρυθμιστικής ελήφθησαν  υπόψη το πόρισμα του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών και το έγγραφο του ΥΠΑΑΤ, όπου ζητήθηκε ενίσχυση της ενεργητικής επιτήρησης της λύσσας.
Στο μεταξύ, αυξήθηκε κατά ένα θηρεύσιμο άτομο το κυνήγι του αγριογούρουνου  ενώ  για την Πελοπόννησο και την Εύβοια αυξήθηκαν κατά δέκα θηρεύσιμα άτομα ανά ομάδα κυνηγών. Βάσει της Ρυθμιστικής, μειώθηκε κατά 10 μέρες το κυνήγι της ασπρομέτωπης χήνας και απαγορεύτηκε το κυνήγι της πετροπέρδικας (Alectoris graeca) στο Εθνικό Πάρκο Χελμού Βουραικού. Τέλος , συνεχίζεται η απαγόρευση της Θήρας στη λιμνοθάλασσα Κοτυχίου του Δάσους της Στροφυλλιάς.