Εκδηλώσεις στη Μεσσηνία για τη σημερινή πανσέληνο


Εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο σε 116 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα διοργανώνει και φέτος το υπουργείο Πολιτισμού για την αυγουστιάτικη πανσέληνο. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα, αλλά και στις  19, 20 και 21 Αυγούστου. Περιλαμβάνουν μουσική, χορό, θέατρο, εικαστικές εκθέσεις, προβολές ταινιών, βραδιές ποίησης κ.ά.
Στο μεταξύ, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τις υπηρεσίες του υπουργείου και ιδιαιτέρως προς το φυλακτικό προσωπικό, για την υποστήριξή του στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, τις οποίες κάθε χρόνο το κοινό αγκαλιάζει με τη μεγάλη συμμετοχή του.
 
Μεσσηνία
Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία που θα μείνουν ανοικτά σήμερα για το κοινό με παράλληλες εκδηλώσεις, υπό την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων, είναι:
Ανάκτορο Νέστορος: Μουσική βραδιά με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Πύλου-Νέστορος στον πραύλιο  χώρο του ανακτόρου Νέστορος. Η θεματολογία της συναυλίας θα περιλαμβάνει έργα από το ρεπερτόριο της δυτικοευρωπαϊκής μουσικής παράδοσης (κλασική μουσική), καθώς και έργα κινηματογραφικής μουσικής. Μετά το πέρας της συναυλίας ο χώρος θα παραμείνει επισκέψιμος για το κοινό έως τις 24.00
Κάστρο Καλαμάτας: Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 20.00 έως 24.00
Μουσείο Βυθισμένα Ταξίδια, Ανθρώπινες εξερευνήσεις, Κτήριο Πασά, Φρούριο Πύλου: Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 20.00 έως 24.00.
Μουσείο Βυθισμένοι Οικισμοί της Νότιας Πελοποννήσου, Προμαχώνας  Μακρυγιάννη, Φρούριο Πύλου: Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 20.00 έως 24.00.
Α.Π.