Καλαμάτα Βόλεϊ: Με ΜΓΣ και ΑΟΚ ’80 στην Α2 και του χρόνου εις σάρκαν μια…


Ο Αθλητικός Σύλλογος Καλαμάτα Βόλεϊ ήρθε να ταράξει τα νερά όχι μόνο σε τοπικό, αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο και με όπλο τη συνεργασία και κοινό όραμα μακράς πνοής στοχεύει άμεσα στην άνοδο στην Α1 (ή έστω στην pre-league, εφόσον δημιουργηθεί) και παράλληλα στην καλλιέργεια του αθλήματος στις μικρές ηλικίες και στην ανάδειξη νέων παικτών και παικτριών. Λόγω της μη έγκαιρης έγκρισης του νέου σωματείου από την ΕΟΠΕ, ως «όχημα» θα χρησιμοποιηθούν φέτος η γυναικεία ομάδα του Μεσσηνιακού και η ανδρική της Καλαμάτας ’80, που θα λάβουν μέρος και πάλι στην Α2, με κεντρική αγωνιστική και οικονομική διαχείριση. Το φιλόδοξο νέο σχήμα θα λειτουργήσει του χρόνου ως ΑΣ Καλαμάτα Βόλεϊ, «απορροφώντας» τα δύο σωματεία που έχουν συμφωνήσει σε αυτή τη σύμπραξη.
Χθες το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Kalamata Beach Voley, στην οδό Ναυαρίνου, εκπρόσωποι του συλλόγου παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, παραθέτοντας τις λεπτομέρειες και το …backround  του εγχειρήματος.

Κώστας Κουτράκης: Ήταν επιτακτικό το αίτημα της συνένωσης
Ο Κώστας Κουτράκης που ανέλαβε πρόεδρος μετά τις εκλογές της περασμένης Τετάρτης, τόνισε τα παρακάτω:
«Η συνένωση των δυνάμεων του βόλεϊ της Καλαμάτας είναι παλαιό αίτημα, που τα τελευταία χρόνια έγινε επιτακτικό. Με βάση την περσινή εμπειρία που 4 ομάδες αγωνίζονταν στην Α2 ως αντίπαλες, προχωρήσαμε στην ίδρυση του συλλόγου.
Την πρωτοβουλία πήραν παράγοντες προερχόμενοι από τα σωματεία Ακρίτας, Μεσσηνιακός και Καλαμάτα ’80.
Στόχος του σωματείου είναι να ενώσει τις δυνάμεις του καλαματιανού βόλεϊ και να υπάρχουν δυο ομάδες, μια ανδρών και μια γυναικών, οι οποίες θα διεκδικήσουν την άνοδο στα υψηλότερα σκαλοπάτια του ελληνικού βόλεϊ.
Επίσης, μέσα από την λειτουργία των ακαδημιών να αναδειχθούν ταλαντούχα παιδιά για να στελεχώσουν αγωνιστικά όλες τις ομάδες», τόνισε ο Κώστας Κουτράκης, κάνοντας αναφορά και στους συνεργάτες του στο ΔΣ που είναι οι Γιάννης Μπουσούνης (αντιπρόεδρος), Χρήστος Ζερίτης (γενικός γραμματέας), Σωτήρης Δεδούσης (ταμίας), Χρήστος Δροσινός (γενικός έφορος), Γιάννης Πάζιος (υπεύθυνος δημοσίων σχέσων) και Βασίλης Πράττης (έφορος χορηγιών).
 
Χρήστος Ζερίτης: Ωρίμασαν οι συνθήκες 
Από έφορος του Μεσσηνιακού στους πρωτεργάτες του ΑΣ Καλαμάτα Βόλεϊ ο Χρήστος Ζερίτης, μετέφερε τα εξής:
«Ο Μεσσηνιακός πριν από 7 χρόνια ήταν ο πρώτος σύλλογος που διαπίστωσε την ανάγκη συνεργασίας για το βόλεϊ στην Καλαμάτα. Δυστυχώς η προσπάθεια που έκανε ο τότε πρόεδρος κ. Νταβουτιάν δεν είχε αποτέλεσμα, όμως αυτή η ιδέα ωρίμασε και φέτος έγινε πράξη. Σε αυτό συνέβαλε και η οικονομική συγκυρία και φυσικά η συνεργασία ανθρώπων με διάθεση για πρόοδο και ανιδιοτελή προσφορά στο άθλημα του βόλεϊ.
Ο σύλλογος Καλαμάτα Βόλεϊ αναλαμβάνει την διαχείριση, οικονομική και αγωνιστική, των ομάδων γυναικών του Μεσσηνιακού και ανδρών της Καλαμάτας ’80.
Σε επίπεδο υποδομών, με οδηγό την επιτυχία της ομάδας παίδων της Καλαμάτας ’80 που ήταν 3η στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, στόχος είναι να γίνει κάτι ανάλογο σε όλα τα αναπτυξιακά τμήματα τα προσεχή χρόνια, δηλαδή να φτάνουν στα τελικά των πανελληνίων πρωταθλημάτων ώστε να ωφεληθούν πέρα από την χαρά της επιτυχίας και με τα μόρια για πανεπιστημιακές σχολές.
Τέλος, θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς το δικηγορικό γραφείο του κ. Διονυσίου Αλευρά για την νομική του στήριξη, στον κ. Γιώργο Καλαποθαρέα, ο οποίος σχεδίασε το λογότυπου του συλλόγου, καθώς και στον Μεσσηνιακό για την φιλοξενία των γραφείων μας».
 
Χρήστος Δροσινός: Να αγκαλιάσει ο κόσμος την προσπάθεια 
Στο γνώριμο ρόλο του εφόρου συνεχίζει ο Χρήστος Δροσινός που «εκπροσώπησε» χθες την πλευρά των «Λύκων»: «Η Καλαμάτα ’80 θα αγωνιστεί στην Α2 Εθνική κατηγορία Ανδρών με τους περυσινούς παίκτες και τους παίκτες που ήρθαν από τον Ακρίτα, με παίκτη προπονητή τον Μεσσήνιο Δημήτρη Ζαχαρόπουλο, ο οποίος την περασμένη σεζόν ήταν τιμ μάνατζερ στον Κύζικο.
Στόχος η ομάδα να κάνει την καλύτερη δυνατή πορεία και το σημαντικότερο είναι ο κόσμος να αγκαλιάσει την προσπάθεια και του Μεσσηνιακού και της Καλαμάτας ’80, να γεμίσει το γήπεδο και να βοηθήσει την νέα προσπάθεια του συλλόγου».
 
Γωγώ Σουρή: Μόνο θετικά αποτελέσματα 
Για 5η χρονιά συνεχίζει ως παίκτρια-προπονήτρια στην γυναικεία ομάδα του Μεσσηνιακού, έχοντας πίσω της μεγάλη προσωπική ιστορία στο ελληνικό βόλεϊ και την Α1, η Γωγώ Σουρή εξέφρασε την μεγάλη της χαρά «για αυτήν την συνεργασία των ομάδων και παραγόντων που είναι κοντά στο βόλεϊ και αγαπούν το άθλημα», εκφράζοντας τη σιγουριά «ότι αυτό θα φέρει μόνο θετικά αποτελέσματα» και «ήταν το κρυφό όνειρο και στόχος όλων των Μεσσήνιων να γίνει μια κοινή ομάδα».
«Θα ευχηθώ υγεία και στις δυο ομάδες και να πάμε όσο καλύτερα γίνεται και να φέρουμε στο γήπεδο τον κόσμο, που δείχνει ότι αγαπάει το άθλημα, το οποίο έχει φέρει επιτυχίες και έχει βγάλει μεγάλους αθλητές» κατέληξε η Γωγώ Σουρή.
 
Το ρόστερ ΜΓΣ-Καλαμάτας ‘80 
Η κλήρωση των πρωταθλημάτων της Α2 βόλεϊ ανδρών και γυναικών θα πραγματοποιηθεί στις 24 Αυγούστου.
Παίκτης-προπονητής στην Καλαμάτα ’80 θα είναι ο Δημήτρης Ζαχαρόπουλος, ενώ στο ρόστερ συνεχίζουν οι Δήμος Μπουσούνης, Σπύρος Αποστολόπουλος, Γρηγόρης και Δημήτρης Σκαρτσίλης, Στέφανος Μάνα, Φέλιξ Μπλάουελ, Νίκος Μανιατέας, Βαγγέλης Ντάκουρης, Διαμαντής Εξαρχέας, Παναγιώτης Κακαλέτρης και οι νεαροί Χρίστος Βλάσσης, Φροίξος Κωτσάκης και Σπύρος Χανδρινός που είχαν διεθνείς συμμετοχές και μεγάλες επιτυχίες οι δύο τελευταίοι ως «χρυσός» και «ασημένιος» βαλκανιονίκης παίδων και παμπαίδων αντίστοιχα.
Επίσης, από τον Ακρίτα αποκτήθηκαν οι Καρούνος, Μπελογιαννέας, Μητρόπουλος, Σαρδέλης, Βασιλόπουλος, Πράττης και Τρουπάκης.
Η Γωγώ Σουρή συνεχίζει …δαγκωτό στο «τιμόνι» του Μεσσηνιακού και θα έχει φέτος στη διάθεσή της τρεις πρωτοκλασάτες παίκτριες από τον Ακρίτα, τις Μαρία Χάσκου, Έλενα Δεδούση και Τασσούλα Σακελλαρίου. Αποκτήθηκαν επίσης οι ταλαντούχες νεαρές Σοφιτίνα Μπαξιβανάκη (Καλαμάτα ’80), Ευγενία Νικολοπούλου, Μανταλένα Μισαηλίδη (ΓΕΜ). Συνεχίζουν ακόμη οι Σπυριδούλα Σκλήρη (αποκτήθηκε μάλιστα ως ελεύθερη μετεγγραφή από την Κόρινθο, ενώ ήταν τα προηγούμενα χρόνια με υποσχετική), Νατάσα Ραμούνδου, Μαρία Κωνσταντοπούλου, Ιφιγένεια Σαμπάτη, Εβελίνα Μπεσσή, Κωνσταντίνα Τζούλου και Κέλλυ Χειλαδάκη. Αντίθετα, αποχώρησαν, μετά από πολύχρονο προσφορά η Κατερίνα Φωτεινάκη (θα συνεχίσει στα Λύκαια Μεγαλόπολης), η Ζωή Παναγοπούλου (Αμαζόνες Ν. Ερυθραίας), η Θεόνη Μπούνα που μετεγγράφηκε στον Απόλλωνα Καλαμάτας, ενώ με υποσχετική παραχωρήθηκαν στον ίδιο σύλλογο οι Φωτεινή Αντωνοπούλου και Μιράντα Κουτσουροπούλου.
 
 
 
ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΒΟΛΕΪ Ι. ΠΑΖΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ 
Μαζί χτυπάμε ψηλά… 
Ισχύς εν τη ενώσει ή αλλιώς, πως ο αθλητισμός και ειδικά ο χώρος της πετοσφαίρισης, δίνει το παράδειγμα, ακολουθώντας το μοντέλο των οικονομιών κλίμακας.
Στόχος του νέου συλλόγου η δημιουργία των ιδανικών συνθηκών, μέσω ενός βιώσιμου διοικητικού σχήματος που αποτελεί προϊόν χρόνιων διεργασιών συνένωσης τοπικών κατακερματισμένων δυνάμεων του βόλεϊ, ώστε να χτιστούν οι βάσεις μιας ομάδας-πρότυπο, διοικητικά, αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Που θα αναδείξει τα οφέλη του αθλήματος, του ευ αγωνίζεσθαι και του αθλητισμού γενικότερα, θα δώσει ώθηση σε νέα παιδιά να ανακαλύψουν μια δημιουργική διέξοδο αλλά θα ικανοποιήσει μακροπρόθεσμα με σχέδιο και το πάγιο αίτημα των φίλων του αθλήματος που δεν είναι άλλο από το να εκπροσωπείται η πόλη μας στην Μεγάλη Κατηγορία αξιόμαχα και ανταγωνιστικά. Γεγονός με πολλαπλασιαστικά οφέλη για όλους και κυρίως για την ίδια την πόλη, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες.
Στο πλαίσιο αυτό, αν και δεν προέρχομαι από τον χώρο, δέχτηκα με μεγάλη τιμή και χαρά την πρόσκληση – πρόκληση να συνδράμω στο νέο διοικητικό σχήμα, δίπλα σε ανθρώπους που αποτελούν ορόσημα, όχι μόνο στο χώρο της πετοσφαίρισης, αλλά με το ήθος, την προσωπικότητα, τον επαγγελματισμό και την ανιδιοτέλεια τους, ευρύτερα στην πόλη μας. Με σκοπό να στηρίξω και να ενδυναμώσω έμπρακτα την προσπάθεια. Τους ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη τους.
Δράττομαι της ευκαιρίας να απευθύνω ανοιχτή πρόσκληση σε όλους όσοι θέλουν και μπορούν να αγκαλιάσουν το εγχείρημα, να σταθούν δίπλα στα ιδρυτικά μέλη και στο νεοεκλεγέν διοικητικό συμβούλιο, με την εγγραφή τους ως μέλη, με την εγγραφή των παιδιών τους στις ακαδημίες της ομάδας, με χορηγίες, με την αγορά εισιτηρίων διαρκείας και το πιο σημαντικό, με την συμμετοχή τους στους αγώνες της ομάδας μας. Καλή μας αρχή.
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλ. 6978030105 | 6977740695 και στο Facebook στην σελίδα: @Kalamatavolleyball

Της Χριστίνας Ελευθεράκη