Περί «Πολυλιμνίου»…


Το ζήτημα των κατολισθήσεων στο «Πολυλίμνιο» είχε θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, την 21η Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητα Χαραυγής κ. Κάστορας. Ο λόγος ήταν ότι εκείνες τις μέρες είχε πέσει ένας μεγάλος βράχος, ακριβώς μετά το «πλακόστρωτο» στην είσοδο του χώρου. Παράλληλα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Αναστασόπουλος, στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο, με αφορμή κι αυτό το περιστατικό, είχε ζητήσει ενημέρωση για θέματα ασφάλειας στο χώρο, αλλά και για την πορεία του «αναψυκτηρίου» που κατασκεύαζε ο Δήμος.  
Τόσο στον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας όσο και στον κ. Αναστασόπουλο είχε απαντήσει ο αντιδήμαρχος κ. Ξαρχάκος (ο δήμαρχος απουσίαζε για λόγους υγείας), επισημαίνοντας στον πρώτο ότι θα ήταν προτιμότερο να απευθυνθεί άμεσα στο Δήμο για το πρόβλημα με την κατολίσθηση από το να πάει στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ είχε υποσχεθεί ότι το επόμενο πρωί ο Δήμος θα επιληφθεί του ζητήματος, όπως και έγινε.  
Όσον αφορά στο αναψυκτήριο, είχε παρουσιάσει φωτογραφίες στο Σώμα με την εξέλιξη του κτηρίου, λέγοντας ότι σύντομα θα απασχολήσει την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου το ζήτημα της μίσθωσής του.  
Να ξεκαθαρίσουμε ότι ο χώρος όπου συνέβη η κατολίσθηση το Φεβρουάριο, αμέσως μετά το πλακόστρωτο και στην είσοδο του φυσικού τοπίου, ανήκει στο Δήμο Μεσσήνης, εξ ου και επιλήφθηκε του ζητήματος.  
Όπως και να έχει, φαίνεται ότι υπήρχαν σοβαρά ζητήματα ασφάλειας με κατολισθήσεις, ειδικά σε περίοδο βροχοπτώσεων, τα οποία και ουδέποτε αντιμετωπίστηκαν με τη δέουσα προσοχή…  
Κ. Γαζ.