«Σηκώνει» τραπέζια από το κέντρο της Καλαμάτας ο Δήμος


Από Ιστορικό Κέντρο, πλατεία 23ης Μαρτίου και κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου
Μεσούσης της καλοκαιρινής αλλά και της τουριστικής περιόδου η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να δείξει τα… δόντια της στους επαγγελματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιαίτερα σε αυτούς που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Καλαμάτας.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό χθεσινό δελτίο Τύπου, σε αφαίρεση των τραπεζοκαθισμάτων που αποτρέπουν την ομαλή και απρόσκοπτη κυκλοφορία θα προχωρήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας. Κι αυτό θα συμβεί, διότι, παρά τους ελέγχους, τα καταστήματα δε φαίνεται να συμμορφώνονται… με τις υποδείξεις.
«Δεν μπορεί να συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση, με τα τραπεζοκαθίσματα να κυριαρχούν σε δρόμους και πεζοδρόμια. Ο Δήμος Καλαμάτας είναι αποφασισμένος να επιβάλει την ευνομία και ευταξία με όλα τα μέσα και τους τρόπους που διαθέτει”, σημείωσε στο «Θάρρος» στέλεχος της Δημοτικής Αρχής.
Για την καταπολέμηση του προβλήματος, επισήμανε πως δεν αποτελεί λύση η «αυστηροποίηση στη χορήγηση των αδειών χρήσης κοινόχρηστου χώρου», αλλά απαιτείται «αποτελεσματική εφαρμογή των κυρώσεων, η οποία λειτουργεί κατασταλτικά αλλά και προληπτικά»…
Παράλληλα, σχολίασε πως κάποιες επιχειρήσεις προτιμούν να πληρώνουν πρόστιμα αντί να συμμορφώνονται με την κανονιστική απόφαση του Δήμου, και γι’ αυτό δεν αρκεί απλά η επιβολή προστίμων, αλλά οι υπηρεσίες να εφαρμόζουν συστηματικά, «κατά τρόπο διαρκή και μόνιμο, τη διάταξη που προβλέπει αφαίρεση των τραπεζοκαθισμάτων των υπότροπων επιχειρήσεων», δηλαδή εκείνων που εξακολουθούν την παράβαση ενώ τους έχουν επιβληθεί ήδη δύο πρόστιμα εντός του έτους.
Το δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής έχει ως εξής: «Στο προσεχές διήμερο (σ.σ. δηλαδή σήμερα και αύριο) θα γίνει οργανωμένη αφαίρεση τραπεζοκαθισμάτων από τη Δημοτική Αστυνομία Καλαμάτας στα Παπλωματάδικα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου και στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου της Καλαμάτας.
Αυτό θα συμβεί, επειδή κάποιοι επαγγελματίες – παρά τα πρόστιμα – αυθαιρετούν, καταλαμβάνοντας μεγαλύτερο χώρο από αυτόν που τους έχει παραχωρηθεί. Η εντολή προς τη Δημοτική Αστυνομία για την αφαίρεση τραπεζοκαθισμάτων είναι απολύτως αυστηρή».

Του Αντώνη Πετρόγιαννη