Φεστιβάλ Προβολής Ταινιών στη Μεσσήνη


REKTIS: ΜΙΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ
Από τις 3 Αυγούστου έχει ξεκινήσει στη Μεσσήνη, και ειδικότερα στην Μπούκα, προβολή ταινιών στο πλαίσιο του 2ου Open Air Film Festival.
Το εν λόγω Φεστιβάλ διοργανώνεται από την ομάδα REKTIS, μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, με στόχο την ανάδειξη του πολιτισμού στην πόλη της Μεσσήνης, η οποία συστάθηκε πριν από ένα χρόνο.
Μία ακόμα από τις δράσεις της REKTIS, πέρα από το Φεστιβάλ, είναι ο διαγωνισμός φωτογραφίας και βίντεο, που απευθύνεται σε νέους ηλικίας από 14 έως 18 ετών.
Συνολικά στο Φεστιβάλ θα προβληθούν 6 ταινίες, με την τρίτη στη σειρά απόψε στις 9.30 στο χώρο του Bouka Bouka Mare. Ο λόγος για την ταινία Vicky, Christina, Barcelona.
Την επόμενη Τετάρτη θα ακολουθήσει η ταινία «Οι Επισκέπτες», στις 31 Αυγούστου η ταινία «Μερικοί το Προτιμούν Καυτό», ενώ στις 7 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με την ταινία “Soul Kitchen” στον πεζόδρομο Γεωργιάδου.
Παράλληλα, μέλη της REKTIS ενημέρωσαν ότι βρίσκονται κοντά σε συμφωνία με τη Δημοτική Αρχή, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν τη βιβλιοθήκη της πόλης, καθώς και για να προχωρήσουν στη δημιουργία ενός εικαστικού σχολείου.
Τέλος, να σημειωθεί ότι η είσοδος στις προβολές είναι δωρεάν για τους νέους έως 18 ετών. Το εισιτήριο κοστίζει 4 ευρώ, ενώ στην προπώληση 3 ευρώ.
Π.Μπ.