Ανεύθυνες ανακοινώσεις για το νερό

Ανεύθυνες ανακοινώσεις για το νερό

«Λόγω της κακοκαιρίας και των βροχοπτώσεων, αλλά και της μη λειτουργίας των αντλιών του Πηδήματος εξαιτίας διακοπής ρεύματος, παρουσιάζεται θολότητα στο νερό, αλλά αυτό δε συνεπάγεται κινδύνους για την υγεία».  
Με κάθε ανευθυνότητα, την ίδια ημέρα της καταστροφής, την Τετάρτη, ο Δήμος ανακοίνωνε στην επίσημη σελίδα του ότι παρόλο που το νερό που βγαίνει από τις βρύσες σε όλη την Καλαμάτα είναι κόκκινο, μπορεί να καταναλωθεί. 
Με ποια κριτήρια; Με ποιες εξετάσεις; Κι αν έγιναν εξετάσεις στο νερό, γιατί τα αποτελέσματα δε δόθηκαν στη δημοσιότητα; Από όσα γνωρίζουμε, χθες Πέμπτη η ΔΕΥΑΚ πήρε και έστειλε δείγματα νερού σε εργαστήριο για εξέταση και σε ένα 48ωρο θα έχει τα αποτελέσματα. 
Χθες η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας κάλεσε τον κόσμο να μη χρησιμοποιεί το νερό αυτό, καθώς ακόμα οι βρύσες δεν έβγαζαν καθαρό. 
Αν, λοιπόν, κύριοι του Δήμου Καλαμάτας, αυτό δεν είναι ανευθυνότητα προς τους δημότες σας, αλλά και τα ίδια τα παιδιά σας (που είμαστε σίγουροι ότι δεν τους δώσατε να πιούν από αυτό το νερό), τότε τι είναι; Σκεφτείτε απλώς ότι μπορεί να θέτετε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, κι αν δεν υπάρχει ευσυνειδησία για κάτι τέτοιο, φοβηθείτε τουλάχιστον ότι πρόκειται για ποινικό αδίκημα! 
Β.Β.