«Χωράνε» τα καλά τοπικά προϊόντα της Μεσσηνίας στην Κίνα

«Χωράνε» τα καλά  τοπικά προϊόντα της Μεσσηνίας στην Κίνα

Το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκε χθες αντιπροσωπεία κυβερνητικών αξιωματούχων από την πόλη Τζιασάν της Κίνας, μαζί με το συμπατριώτη μας επιχειρηματία Γιώργο Μαντζή, ο οποίος δραστηριοποιείται στην περιοχή αυτή, και τη σύζυγό του Μαίρη, όπου και συναντήθηκαν με το δήμαρχο Καλαμάτας.
Ο Π. Νίκας, αφού τους καλωσόρισε, εξέθεσε συνοπτικά στους επισκέπτες την ιστορία, τη φυσιογνωμία, τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται και τα πλεονεκτήματα της Καλαμάτας και της περιοχής της, εκφράζοντας την επιθυμία στενότερων σχέσεων με την Κίνα, με σκοπό «να υπάρξουν οικονομικές δράσεις για αμοιβαίο όφελος», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, μετά το πέρας της συνάντησης, ο δήμαρχος ανέφερε τα ακόλουθα: «Με πρωτοβουλία του επιχειρηματία Γιώργου Μαντζή, μεγάλου δωρητή για το Δήμο Καλαμάτας, έγινε μία συνάντηση επιχειρηματιών της Καλαμάτας με αντιπροσωπεία από την περιοχή Τζιασάν της Κίνας, με αντικείμενο οικονομικό: επενδύσεις, εισαγωγές, εξαγωγές προϊόντων. Η συνάντηση έγινε χθες (σ.σ. προχθές) βράδυ στο ξενοδοχείο Elite και συνεχίστηκε σήμερα (χθες) με επίσκεψη σε μονάδες. Κατά την εκτίμησή μας, πήγε πάρα πολύ καλά».
Η Ζου Σιαφάνγκ, αντιπρόεδρος της τοπικής Βουλής της πόλης Τζιασάν, που βρίσκεται 70 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Σαγκάης, είπε- μεταξύ άλλων- τα εξής: «Το πρωί πήγαμε σε μία επιχείρηση και επισκεφθήκαμε το εργοστάσιο και μας έκαναν βαθιά εντύπωση τα καλά και ποιοτικά του προϊόντα. Πιστεύω ότι τόσο καλά τοπικά προϊόντα σίγουρα στο μέλλον θα μπορούν να μπουν στην τεράστια κινεζική αγορά.
Όπως εδώ η περιοχή σας, η Καλαμάτα, και η Τζιάσαν ασχολείται κυρίως με τη γεωργία. Έχουμε πολλά κοινά πράγματα, όπως το μετάξι, τα κεραμικά. Κάθε χρόνο έρχονται πολλοί Κινέζοι για τουρισμό εδώ στην Ελλάδα και θα έρθουν περισσότεροι. Θα είναι χαρά μας αν μπορέσει ο κ. δήμαρχος να μας επισκεφθεί και να προωθήσει ο ίδιος τον τουρισμό (από την Κίνα) στην Καλαμάτα».
Τέλος, ο Γιώργος Μαντζής, επιχειρηματίας καταγόμενος από το Πλατύ, είπε: «Δύο είναι οι σκοποί αυτής της συνάντησης, που φέραμε εδώ τους επισκέπτες μας: ο πρώτος ήταν να μπορέσουν οι επιχειρηματίες της Μεσσηνίας, αν θελήσουν, να επενδύσουν στην Κίνα και ειδικά στην Τζιασάν, την πόλη από όπου έχουν έρθει οι καλεσμένοι μας. Ο δεύτερος ήταν να προωθήσουμε τα αγαθά της μεσσηνιακής γης προς την Κίνα. Για μένα είναι η μεγαλύτερη αγορά του κόσμου σήμερα και θα συνεχίσει να μεγαλώνει».
Ο κ. Μαντζής ευχαρίστησε το δήμαρχο «για όλη τη συνεργασία και τη βοήθεια που λάβαμε, ώστε να γίνει αυτή η συνάντηση», καθώς και στελέχη του Δήμου Καλαμάτας.
Α.Π.