«Αφόπλισε» τον Τσατσουλή ο δήμαρχος Καλαμάτας


«Παράδειγμα η Καλαμάτα στον πολιτισμό για πολλές ελληνικές πόλεις»
 
Ο ένας ξηλώνει και ο άλλος μπαλώνει. Κάπως έτσι θα μπορούσε κάποιος να περιγράψει τις δηλώσεις του μέχρι πρότινος (;) εκτελεστικού διευθυντή του Γραφείου Υποψηφιότητας KALAMATA:21, Έκτορα Τσατσούλη και του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα.
Μετά τα συμβάντα με τις… πλάτες που θα έβαζε η κυβέρνηση στην υποψηφιότητα της Ελευσίνας (!), ο κ. Τσατσούλης σε σχετικό δελτίο Τύπου, το περασμένο Σάββατο, υποστήριξε ότι “όταν είσαι σε μία επαρχιακή πόλη, που έχει λάβει στην ιστορία της λίγα πράγματα για τον πολιτισμό… κρατάς και μικρό καλάθι.
Το δικό μας καλάθι μεγάλωσε, όταν είδαμε τους Καλαματιανούς ανά τον κόσμο να στέλνουν μηνύματα “πώς μπορώ να βοηθήσω”. Τότε καταλάβαμε ότι αυτή η περιοχή ήταν πολύ μεγαλύτερη από όσο έδειχνε».
Το “Θάρρος” από τη στιγμή που είδαν το φως της δημοσιότητας οι παραπάνω δηλώσεις δεν μπορούσε παρά να σταθεί κριτικά στον ισχυρισμό ότι “η Καλαμάτα έχει λάβει λίγα πράγματα για τον πολιτισμό”. Θα πρέπει όποιος ισχυρίζεται τέτοια πράγματα ή να μη γνωρίζει ή να διαθέτει κοντόφθαλμη πολιτική για την πολιτιστική ιστορία της πόλης.
Η Καλαμάτα στην πορεία των τελευταίων δεκαετιών, όχι μόνο έχει λάβει διεθνή βραβεία για την αρχιτεκτονική της πολιτική, αλλά έχει εφαρμόσει και πρωτοποριακές πρακτικές στον πολιτισμό. Η ΔΕΠΑΚ με τις σχολές της, το ΔΗΠΕΘΕΚ, το Πολιτιστικό Καλοκαίρι, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού έχουν φιλοξενήσει στο χρόνο προσωπικότητες παγκόσμιας εμβέλειας, ενώ πολιτιστικές διοργανώσεις που διεξάγονται εδώ απασχολούν τόσο τον πανελλαδικό όσο και τον διεθνή Τύπο.
Το “Θάρρος” ζήτησε χθες το μεσημέρι από το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Τσατσούλη. Ο ίδιος δεν έδειξε φειδώ στο πολιτιστικό παρελθόν της πόλης. Όπως σημείωσε, διαχρονικά στην Καλαμάτα έχουν συμβεί καλλιτεχνικά γεγονότα τα οποία ξεπερνούν σε ποιότητα ακόμα και αυτά που γίνονται στην Ελευσίνα, ελληνική πολιτιστική πρωτεύουσα πλέον για το 2021. “Η Καλαμάτα αποτελεί παράδειγμα για πολλές ελληνικές πόλεις”, σχολίασε. 
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη