Παρακολούθησα τη διαδρομή του KALAMATΑ21. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, έγινε μια διαδρομή με ουσιαστική αξία για την πόλη μας.
Αναφέρω ενδεικτικά κάποια αποτελέσματα:
Σχηματίστηκαν ομάδες και ανθρώπινα δίκτυα υποστήριξης. Αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν και στο μέλλον. Δημιουργήθηκαν πληροφοριακές υποδομές και έγινε μεγάλη προσπάθεια σε επίπεδο place branding. Έγινε συνολικά σημαντική ανάπτυξη ικανοτήτων της πόλης (capacity building) στη διαχείριση ενιαίων έργων, αστικού, κοινωνικού και οικονομικού σχεδιασμού.
Όλα αυτά αφήνουν μια σημαντική κληρονομιά στη Δημοτική Αρχή και στους πολίτες. Η Δημοτική Αρχή πρέπει να διαχειριστεί αποδοτικά αυτή την κληρονομιά και να την κεφαλαιοποιήσει προς όφελος της βελτίωσης της καθημερινότητας.
Με αναπτυξιακό προσανατολισμό και την ενεργή συμμετοχή των πολιτών. Με την οργανωμένη συμμετοχή της πόλης μας σε ευρωπαϊκές και εθνικές δράσεις που αφορούν στην επιχειρηματικότητα, τον πολιτισμό, το περιβάλλον και τη σύνδεση όλων αυτών γύρω από τα Creative Industries.
Το KALAMATA21 άφησε και χιλιάδες ιδέες πολιτών, που είναι δημοσιευμένες στην πλατφόρμα post-it@citylabs της Crowdpolicy, που διαθέσαμε δωρεάν. Κάποιες από αυτές μπορούν να ωριμάσουν και να γίνουν προτάσεις για υλοποίηση!
-Ο Γιώργος Καραμανώλης με καταγωγή από την Καλαμάτα είναι συνιδρυτής της εταιρείας Crowdpolicy. Η εταιρεία Crowdpolicy (www.crowdpolicy.com) ιδρύθηκε το 2012 και βασίζεται στη φιλοσοφία ότι κάθε οργανισμός, δημόσιος ή ιδιωτικός, χρήζει βελτιώσεων και επαναπροσδιορισμού σε διάφορους τομείς.
Γιώργος Καραμανώλης: Η υποψηφιότητα της Καλαμάτας άφησε παρακαταθήκες
