Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας έδωσε στη δημοσιότητα τις παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (προσωρινά όρια ταχύτητας) στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη και ειδικότερα για λόγους ομαλής και ασφαλούς κυκλοφορίας των οχημάτων στους ανισόπεδους κόμβους του έργου παραχώρησης και για τις δύο κατευθύνσεις της κάθε τοπικής οδού.
Σύμφωνα με την απόφαση ισχύουν τα παρακάτω:
Ανισόπεδος Κόμβος Τσακώνας
•Συνδετήρια οδός από αυτοκινητόδρομο προς Ε.Ο. Καλού Νερού – Τσακώνας, με όριο ταχύτητας 50 χλμ./ώρα
•Συνδετήρια οδός από Ε.Ο. Καλού Νερού- Τσακώνας προς αυτοκινητόδρομο, με όριο ταχύτητας 50 χλμ./ώρα
•Τμήμα ΠΕΟ Τρίπολης – Καλαμάτας στην περιοχή του Α.Κ. Τσακώνας/Κυπαρισσίας, και στις δύο κατευθύνσεις, με όριο ταχύτητας 50 χλμ./ώρα.
Ανισόπεδος Κόμβος Αρφαρών
•Τμήμα ΠΕΟ Τρίπολης – Καλαμάτας στην περιοχή του Α.Κ. Αρφαρών, και στις δύο κατευθύνσεις, με όριο ταχύτητας 50 χλμ./ώρα
Ανισόπεδος Κόμβος Θουρίας
•Συνδετήρια οδός Σπερχογείας και στις δύο κατευθύνσεις με όριο ταχύτητας 50 χλμ./ώρα.
•Τμήμα ΠΕΟ Τρίπολης – Καλαμάτας στην περιοχή του ισόπεδου κόμβου Σπερχογείας και στις δύο κατευθύνσεις, με όριο ταχύτητας 50 χλμ./ώρα.
Ανισόπεδος Κόμβος Ασπροχώματος
•Συνδετήρια οδός Ασπροχώματος – κόμβου Ασπροχώματος, με όριο ταχύτητας 50 χλμ. /ώρα.
Ανισόπεδος Κόμβος Λεΐκων
*Τοπική οδός Λεΐκων – Καλαμάτας και στις δύο κατευθύνσεις, με όριο ταχύτητας 40 χλμ/ώρα.
Ισόπεδος κυκλικός δακτύλιος Σπάρτης
*ΠΕΟ Καλαμάτας – Σπάρτης, με όριο ταχύτητας 30 χλμ./ώρα.
Κάθετοι οδοί περιμετρικής οδού
*Κάθετη οδός Καλλιπατείρας με κατεύθυνση από Καλαμάτα προς περιμετρική οδό, με όριο ταχύτητας 30 χλμ./ώρα.
*Κάθετη οδός Καλλιπατείρας από Περιβολάκια προς περιμετρική οδό και στις δύο κατευθύνσεις με όριο ταχύτητας 30 χλμ. /ώρα.
*Κάθετη οδός Βασιλέως Γεωργίου και στις δύο κατευθύνσεις, με όριο ταχύτητας 30 χλμ/ώρα.
Η απόφαση αυτή ισχύει από 1-1-2017 έως και 31-12-2017. Η ανάδοχος εταιρεία ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. υποχρεούται για την τοποθέτηση και τη συντήρηση της απαιτούμενης οδικής σήμανσης, καθώς και για τη λήψη όλων των μέτρων που απαιτούνται για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων, σύμφωνα με σχετικό άρθρο 9 του ΚΟΚ.
Άρθρο 4ο
Οι παραβάτες της παρούσας τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Ν. 2696/99 ΦΕΚ 57 – Α΄), όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 3452/2007.
Προσωρινά όρια ταχύτητας στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα
