Επίδοση επαίνων Νικολάου Πολίτη


Εκκλησιασμός διδασκόντων και διδασκομένων έγινε, χθες, εορτή της Συνάξεως των Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, προστατών της Παιδείας. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών.
Για τους Τρεις Ιεράρχες και το έργο τους μίλησε ο Αθανάσιος Καραμπίνης, δάσκαλος του 19ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, που επισήμανε – μεταξύ άλλων – πως 1.600 χρόνια μετά την περίοδο κατά την οποία έδρασαν αυτοί οι τρεις βαθιά μορφωμένοι Επίσκοποι, με τη σπουδαία κοινωνική δράση, τα άστρα τους δεν έσβησαν και το φως τους δεν εξαφανίστηκε, αλλά οι διδαχές τους παραμένουν επίκαιρες.
Στη Θεία Λειτουργία, που τέλεσε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από κληρικούς, και η οποία περιέλαβε αρτοκλασία, παρέστησαν ο δήμαρχος και αιρετοί του Δήμου Καλαμάτας, μετά δε το πέρας της αντάλλαξαν ευχές με μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, κατά τη διάρκεια της οποίας επιδόθηκαν οι έπαινοι Νικολάου Πολίτη στους τρεις πρώτους επιτυχόντες μαθητές σε σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από κάθε κατεύθυνση, που σημειώνουν την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των τελειοφοίτων μαθητών των σχολείων του καλλικράτειου Δήμου Καλαμάτας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν, οι  επιτυχόντες που βραβεύτηκαν είναι οι εξής: Ελένη Μαργέλη, 3ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας, Αθανασία Μάλαμα, 4ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας, Παναγιώτα Κουκούτση, 5ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας, Ελένη Μάλλιου, 3ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας, Άγγελος Σωρανίδης-4ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας, Νικόλαος Ντοκόπουλος – Κουράκλης- 1ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας, Μάριος Αναστασόπολος-1ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας, Ευγενία- Δωροθέα Καράμπελα-3ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας, Αγγελική Σπηλιωτοπούλου-5ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη