Ελεύθεροι για τα λαθραία τσιγάρα και καπνό που έφεραν με λεωφορείο στην Καλαμάτα


Ελεύθεροι αφέθηκαν και θα παραπεμφθούν σε δίκη οι δύο Αλβανοί οδηγοί λεωφορείου και ο Έλληνας ιδιοκτήτης τουριστικού γραφείου, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας για παράβαση του τελωνειακού κώδικα, μετά την κατάσχεση 14,5 κιλών λαθραίου καπνού και 269 πακέτων με λαθραία τσιγάρα.
Οι δε δασμοί που προέκυψαν για τα λαθραία καπνικά προϊόντα είναι ύψους 4.500 ευρώ περίπου.
 
Στο λεωφορείο
Έπειτα από πληροφορίες που είχε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, το πρωί της Τρίτης αστυνομικοί της περίμεναν το λεωφορείο που ερχόταν από τα Τίρανα Αλβανίας. Οδηγός του λεωφορείου ήταν ένας 46χρονος Αλβανός και βοηθός του ένας 38χρονος ομοεθνής του. Οι αστυνομικοί σε έλεγχο που έκαναν στο λεωφορείο, βρήκαν σε ειδική κρύπτη, στην αριστερή πλευρά, κοντά στη θέση του οδηγού, 5 συσκευασίες με 2,5 κιλά λαθραίου καπνού.
 
Και στο γραφείο
Ακολούθησε έλεγχος στα γραφεία και στην αποθήκη του ταξιδιωτικού γραφείου του 70χρονου Έλληνα, στην οδό Σιδηροδρομικού Σταθμού, όπου σε ντουλάπες βρέθηκαν άλλα 12 κιλά λαθραίου καπνού και συνολικά 269 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.
Ο λαθραίος καπνός ήταν καταμερισμένος σε 24 συσκευασίες του μισού κιλού.
Οι δε τυποποιημένες συσκευασίες λαθραίου καπνού και τα πακέτα λαθραίων τσιγάρων στάλθηκαν στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων. 

Της Βίκυς Βετουλάκη