Επενδυτικός «πυρετός» στην Αριστομένους

Επενδυτικός «πυρετός» στην Αριστομένους

Το κτήριο Ρεμπουτσάκου στη συμβολή της οδού Αριστομένους με τη Βασιλέως Κωνσταντίνου σύντομα αλλάζει χέρια και όψη
Είναι νομοτελειακό. Οι πόλεις αλλάζουν. Η ανάπτυξη έχει ή πρόκειται να διαφοροποιήσει τελείως τη μορφή τους προς το καλύτερο ή το χειρότερο.
Σε προηγούμενα ρεπορτάζ του «Θάρρους» είχαμε αναφέρει για τα σχέδια που «ξετυλίγονται» στον πεζόδρομο της Αριστομένους και πολύ σύντομα θα έχουμε τα αποτελέσματα μιας σειράς επενδύσεων.
Οι περισσότεροι δέχονται αυτές τις αλλαγές με θετική ματιά. Κάποιοι, λιγότεροι ίσως, μεταφράζουν την… πρόοδο σε εξαφάνιση της μικρής επιχειρηματικότητας. Το ερώτημα, αν υπάρχει εναλλακτική λύση, είναι δύσκολο να απαντηθεί.
Για τη Δημοτική Αρχή όλα αυτά που σχεδιάζονται είναι προς το καλό της πόλης κι ένα απτό παράδειγμα της δυναμικής που αναπτύσσει. Έτσι, σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει: «Άργησε, αλλά έρχεται εντυπωσιακή βελτίωση της οδού Αριστομένους στο σύνολό της, μετά την πώληση και την άμεση έναρξη εργασιών επισκευής του κτηρίου πρώην Αλιφέρη (σ.σ. μετατρέπεται σε πολυκατάστημα), καθώς και την ενοικίαση και την προοπτική άμεσης επισκευής των κτηρίων Ανδρεάκου (σ.σ. θα φιλοξενήσει πολυεθνική ενδύματος) και Δημητρούλια (σ.σ. ενοικιάστηκε για 23 χρόνια και προβλέπεται για εμπορική χρήση). Πληροφορίες αναφέρουν ότι ακολουθεί η αποκατάσταση του κτηρίου Ρεμπουτσάκου (Αριστομένους και Βασιλέως Κωνσταντίνου), ενώ σύντομα ξεκινά η διαγωνιστική διαδικασία για τη μίσθωση του δημοτικού κτηρίου “Αχίλλειον”.
Εκτός των ανωτέρω, εντός του χρονοδιαγράμματος βρίσκεται η εκτέλεση του μεγάλου έργου ανακατασκευής του δρόμου και των πεζοδρομίων στην περιοχή “Ουζάκια”.
Εκεί, πέραν των άλλων, ενοποιείται ένας τεράστιος χώρος έμπροσθεν του Δημοτικού Θεάτρου, του Δικαστικού Μεγάρου και του Διοικητηρίου. Το συγκεκριμένο έργο εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό του μέχρι το καλοκαίρι».

Του Αντώνη Πετρόγιαννη