Έργα αναβάθμισης της Δυτικής Παραλίας Καλαμάτας


Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης 29 Μαρτίου, στο ιστορικό Δημαρχείο, ο δήμαρχος συναντήθηκε με εκπροσώπους των κατοίκων της Δυτικής Παραλίας Καλαμάτας.
Αντικείμενα της συζήτησης ήταν το πρόγραμμα Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη του Δήμου Καλαμάτας, το έργο ανάπλασης της όχθης του ποταμού Άρι, που θα αναδείξει την παραποτάμια περιοχή στις εκβολές του Άρι και τον αρχαιολογικό χώρο του Πρωτοελλαδικού Μεγάρου, καθώς και η αναβάθμιση της οδού Πλαστήρα, που θα γίνει προσεχώς.
Υπενθυμίζουμε ότι ήδη με εντατικούς ρυθμούς προχωρεί το έργο ανάδειξης και αναδιαμόρφωσης του ποταμού Άρι στα Ακοβίτικα, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας.
Είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί ότι με το έργο αυτό θα υπάρχει η δυνατότητα πεζοπορίας και ποδηλασίας σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον και, επιπλέον, θα αναδεικνύεται ο αρχαιολογικός χώρος. Επίσης, θα είναι δυνατή η διοργάνωση αγώνων κωπηλασίας.
Σημειώνεται ότι το χώρο έχει ήδη επισκεφθεί ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωπηλασίας.
Θα δημιουργηθούν πεζόδρομος, ποδηλατόδρομος (με φωτισμό) και θα αναδειχθεί ο αρχαιολογικός χώρος του πρωτοελλαδικού μεγάρου των Ακοβίτικων.
Το έργο με τίτλο: «Ανάπλαση ανατολικής όχθης ποταμού Άρι με δημιουργία πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου», αποτελεί μία από τις 6 σημαντικές παρεμβάσεις της πρώτης φάσης έργων, που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων
Σχετικά με την παραχώρηση στο Δήμο εκτάσεως 49 στρεμμάτων στη Δυτική Παραλία, για την οποία προσεχώς ο δήμαρχος θα επισκεφθεί το νέο γενικό γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας, ο Π. Νίκας είπε στους εκπροσώπους των κατοίκων πως υπάρχει υπόσχεση εκ μέρους του πρωθυπουργού να παραχωρηθεί ο χώρος αυτός κατά χρήση στο Δήμο Καλαμάτας.
Α.Π.