Αθωώθηκε μέτοχος εταιρείας για υπεξαίρεση


Αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας ένας μέτοχος εταιρείας σκυροδέματος στην περιοχή της Τριφυλίας, η οποία βρίσκεται σε εκκαθάριση από το 2005.
Από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε κριθεί ένοχος για υπεξαίρεση και του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 4 ετών, που αφορούσε έλλειμμα 144.000 ευρώ από το ταμείο της εταιρείας.
 
Έλλειμμα
Σύμφωνα με όσα παρουσιάσθηκαν χθες κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, όλα ξεκίνησαν όταν ο συνέταιρός του πέθανε και η οικογένειά του στράφηκε εναντίον του για υπεξαίρεση. Μάρτυρες ισχυρίσθηκαν ότι η τιμή του σκυροδέματος και της πρέσας που είχαν πληρώσει διέφερε εκείνης που εμφανιζόταν στα τιμολόγια της εταιρείας. Ήταν 14 ευρώ περίπου μικρότερη στα τιμολόγια από αυτή που είχε εισπραχθεί για το μπετόν και 12 ευρώ περίπου για την πρέσα. Η διαφορά που είχε προκύψει την επίμαχη χρονιά, του 2005, ήταν 473.130 ευρώ από πώληση μπετόν και 60.560 ευρώ από την πρέσα. Παράλληλα, σε έλεγχο που έγινε στα λογιστικά της εταιρείας βρέθηκε έλλειμμα 144.000 ευρώ, ενώ το πραγματικό ποσό στο ταμείο ήταν 350 ευρώ.
 
Ένοχος
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος είπε ότι με το συνέταιρό του δεν κρατούσαν διπλά βιβλία, αλλά ημερολόγιο, ενώ παραδέχθηκε ότι και οι δύο έπαιρναν χρήματα από το ταμείο της εταιρείας χωρίς να φαίνονται. Αρνήθηκε την κατηγορία της υπεξαίρεσης, σημειώνοντας ότι μετά το θάνατο του συνεταίρου του, με τον οποίο γνωρίζονταν από το Δημοτικό Σχολείο, δημιουργήθηκαν προβλήματα με την οικογένειά του. Επίσης, είπε ότι το έλλειμμα των 144.000 ευρώ στο ταμείο της εταιρείας ήταν καθαρά λογιστικό. 

Της Βίκυς Βετουλάκη