Ανακοινώθηκε η ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο για τους πλημμυροπαθείς της Μεσσηνίας


Υπογράφηκε από την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, η υπουργική απόφαση με την οποία ρυθμίζονται τα χρέη στο Δημόσιο  φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν κατοικία ή έδρα περιοχές της Μεσσηνίας που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
24 ίσες μηνιαίες δόσεις χωρίς τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής προβλέπει η ρύθμιση, ενώ μέχρι 28 Απριλίου μπορούν να γίνονται οι αιτήσεις στις εφορίες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν την κύρια κατοικία ή κύρια εγκατάσταση (έδρα) στους Δήμους Καλαμάτας, Οιχαλίας, Μεσσήνης, Τριφυλίας, στις Τοπικές Κοινότητες Νεοχωρίου, Πύργου, Σαϊδόνας, Καστάνιας, Καρυοβουνίου, Μηλέας, Αγίου Νικολάου, Ριγκλίων, Τραχήλας, Πλάτσας, Νομιτσή, Θαλαμών, Λαγκάδας και Αγίου Νίκωνα του Δήμου Δυτικής Μάνης και στις Δημοτικές Ενότητες Νέστορος, Πύλου, Μεθώνης και Χιλιοχωρίων του Δήμου- Πύλου Νέστορος της ΠΕ Μεσσηνίας, οι οποίοι κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας με απόφαση του γ.γ. Πολιτικής Προστασίας λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στις 6 και 7.9.2016, έχουν το δικαίωμα να κάνουν χρήση της ρύθμισης.
Η ρύθμιση αφορά χρέη τα οποία ήταν ληξιπρόθεσμα μέχρι την έκδοση της απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών ΠΟΛ 1126/14.9.2016 και η είσπραξή τους ανεστάλη με την παράγραφο 2 της ανωτέρω απόφασης.
Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στην παρούσα ρύθμιση πρέπει να κατατεθεί στην αρμόδια ΔΟΥ μέχρι τις 28/4/2017. Η καταβολή της πρώτης δόσης γίνεται επίσης μέχρι την 28η/4 και οι επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επομένων μηνών.