Αντιπλημμυρική ενίσχυση της Καλαμάτας

Αντιπλημμυρική ενίσχυση της Καλαμάτας

Υπεγράφη, προχθές, από το γενικό γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Δέδε, η έγκριση χρηματοδότησης του αντιπλημμυρικού έργου (το οποίο έχει ήδη εξαγγελθεί) από το νοσοκομείο μέχρι τη διασταύρωση προς Μεσσήνη, στο Ασπρόχωμα, προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ. Το έργο αυτό αποτελεί τη συνέχεια εκείνου από τη Θουρία μέχρι το νοσοκομείο, που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ο δήμαρχος έδωσε εντολή στο διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΚ να ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία δημοπράτησης της σημαντικής αυτής παρέμβασης, η οποία θα πραγματοποιηθεί με συνεπίβλεψη τεχνικών επιστημόνων από το Δήμο και τη ΔΕΥΑΚ.
Ο κ. Δέδες διαβεβαίωσε το δήμαρχο ότι είναι θέμα ημερών και η έγκριση χρηματοδότησης του έτερου σημαντικού αντιπλημμυρικού έργου από την Παναγίτσα μέχρι το Νέδοντα, που θα θωρακίσει τη βόρεια πλευρά της Καλαμάτας.
Ο κ. Νίκας σημείωσε, επίσης, ότι «για την αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών απ’ όπου διέρχεται το ρέμα των Αγίων Αναργύρων και το ρέμα της Λαγκάδας, θα έχουμε ρηξικέλευθες προτάσεις».
Τόνισε δε ότι ο Δήμος είναι υγιής και έχει την οικονομική δυνατότητα να πραγματοποιήσει και άλλα έργα, παράλληλα με τα εκτελούμενα με κοινοτική και κρατική χρηματοδότηση.