Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας: «Πρόσφυγες καλώς ήρθατε!»


Ογδόντα πέντε ( 85 ) άνθρωποι, πρόσφυγες- μετανάστες , από  χώρες που με την συναίνεση της Ε.Ε  χρόνια τώρα βομβαρδίζονται, λεηλατούνται, σφαγιάζονται οι λαοί τους, έφτασαν προχθές το μεσημέρι στην πόλη μας. Προηγουμένως τους είχαν αρνηθεί  τη φιλοξενία  ο δήμος Πύλου- Νέστορος του κ. Καφαντάρη, προσωπικού φίλου του κ Σαμαρά, ενώ ο δήμος Μεσσήνης του κ. Τσώνη πρότεινε χώρο φιλοξενίας που μάλλον δεν ήταν κατάλληλος.
Η δημοτική αρχή Καλαμάτας  δεν ‘ανησύχησε’ κ  δεν καταδέχτηκε να ασχοληθεί μ’ ένα τόσο σοβαρό ,ανθρωπιστικό  ζήτημα. Κουρασμένη , προφανώς, από τις καρναβαλικές φιέστες κ τα πανηγύρια της περασμένης εβδομάδας δεν ήταν σε θέση  και κυρίως  από άποψη -εκφρασμένη από τον δήμαρχο- να φιλοξενήσει τους κατατρεγμένους .
Αλήθεια, από τις πάλαι ποτέ δημοτικές δομές-όπως το δημοτικό παντοπωλείο- δεν έχει απομείνει κάτι στις αποθήκες του, που θα μπορούσε να διατεθεί στους πρόσφυγες ;
Από την άλλη, η δημοτική αντιπολίτευση- μείζονα και ελάσσονα- παρέμεινε εξίσου άπραγη, βουβή και μοιραία. Απούσα από το πρόβλημα. Η αλληλεγγύη τους εκφράζεται- ιδιαίτερα της μείζονος απ ότι φαίνεται -μόνο στα λόγια και όταν το πρόβλημα είναι μακριά από την πόλη και τους δημότες της. Να τους υπενθυμίσουμε πως ο ρόλος ευθύνης τους είναι σημαντικός, και όταν έρθει η ώρα του απολογισμού, πρέπει με πράξεις να αποδείξουν τη διαφορά.
Συμπαραστάτες τους , οι 85 πρόσφυγες- μετανάστες, βρήκαν  τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, την αντιπεριφερειάρχη κ .Αλειφέρη – που τους φιλοξένησε στον άδειο όροφο του διοικητηρίου –  λίγων  νοσοκομειακών και ιδιωτικών  εθελοντών γιατρών ,των λιμενικών και βέβαια των αλληλέγγυων πολιτών. 
Μπορεί να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό-μεταναστευτικό ;
Η έλλειψη πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης  κ η υποταγή της στις συμφωνίες με την Τουρκία κατ εντολή της ΕΕ , δεν μπορεί να δώσει λύση στο προσφυγικό κ μεταναστευτικό ζήτημα. Ο χειμώνας που πέρασε έδειξε τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος κ τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες. Πέθαναν άνθρωποι και παιδιά μέσα στις άθλιες  συνθήκες των  καταυλισμών, να θυμηθούμε τη Μόρια κ τους νεκρούς της… 
Κανένας πολίτης δεν μπορεί να κοιμάται με ήσυχη συνείδηση όταν συνεχίζονται οι πόλεμοι, όταν πνίγονται άνθρωποι στο Αιγαίο κ στη Μεσόγειο, όταν τυλίγεται η  ζωή σε μια κουβέρτα. Οι ενεργοί πολίτες  της  πόλης μας αντιστέκονται στην αδιαφορία κ την  κοινωνική αναλγησία. Μέσα από συλλογικότητες αλληλέγγυων συνεχίζουν να αγωνίζονται για μια ζωή αντάξια του Ανθρώπου. Δηλώνουμε ‘’ παρών’’ !

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ