Από Δευτέρα ο δεύτερος κύκλος της θεραπείας για τους μετανάστες στην Αγία Μαρίνα

Από Δευτέρα ο δεύτερος κύκλος της θεραπείας για τους μετανάστες στην Αγία Μαρίνα

Τη Δευτέρα θα ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος της θεραπείας που γίνεται στους μετανάστες που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της Αγίας Μαρίνας.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει παραδώσει όλη την απαιτούμενη ποσότητα των φαρμάκων και μετά την ολοκλήρωση προχθές του πρώτου κύκλου, θα μεσολαβήσει μια εβδομάδα για να ξεκινήσει ο δεύτερος και τελευταίος.
Οι μετανάστες πριν μεταφερθούν στην κατασκήνωση της Αγίας Μαρίνας εξετάστηκαν και από γιατρό του Νοσοκομείου Καλαμάτας για τις δερματικές βλάβες που είχαν. Καθημερινά δε στις κατασκηνώσεις βρίσκονται οι εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού, οι οποίες διέθεσαν στους μετανάστες καινούργια εσώρουχα και καθαρά ρούχα, προκειμένου να  αλλάζουν τις ημέρες της θεραπείας, όπως απαιτείται.
Παράλληλα, μοιράστηκαν ειδικά σπρέι για τον ψεκασμό των κλινοσκεπασμάτων και των στρωμάτων, ενώ προχθές την κατασκήνωση επισκέφθηκαν και επόπτες Υγείας, όπου διαπίστωσαν την τήρηση της φαρμακευτικής αγωγής.
Τέλος, από το Σάββατο κιόλας, με μέριμνα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, έγινε απολύμανση των χώρων του Διοικητηρίου, όπου φιλοξενήθηκαν για ένα βράδυ οι μετανάστες.
Β.Β.