Από την Αμερική ξεκινά η «Η δική μας Μαρία Κάλλας»- Όλο το πρόγραμμα των προβολών


Την Πέμπτη 16 Μαρτίου ξεκινά η πρώτη περιοδεία προβολών του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ «Η δική μας Μαρία Κάλλας στη Βόρεια Αμερική. Στην αποστολή συμμετέχουν εννέα άτομα. Αρχηγός της αποστολής ορίστηκε, ο πρόεδρος της  Ένωσης  Φίλων «Μαρία Κάλλας» Φίλλιπος  Μπάμης,  ο οποίος θα συνοδεύεται από το σκηνοθέτη της ταινίας Μπάμπη Τσόκα, από τον παραγωγό του Stoudio Kalamata Φώτη Κουτρουμπή , από τον Παναγιώτη  Μίντζια και την Κέλλυ Μακροπούλου που ενσαρκώνουν ρόλους στην ταινία, από τον Παναγιώτη Μπαζίγο, Γραμματέα της Αμφικτυονίας και τις κυρίες Ρούλα Μπάμη, Ευθυμία  Χριστοπούλου και Δήμητρα Δασκάλου-Χριστοπούλου.
Η πρώτη προβολή, πρεμιέρα, θα πραγματοποιηθεί στο «Σταθάκειο» Ίδρυμα της Νέας Υόρκης, την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 14:00 τοπική ώρα.
Την οργάνωση έχουν αναλάβει ο Μεσσηνιακός Σύλλογος «Ο Αριστομένης» με τον πρόεδρό του κ. Σταύρο Γιαννόπουλο και η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Νέας Υόρκης (FEDERATION OF HELLENIC SOCIETIES  OF GREATER NEW YORK).
Η δεύτερη προβολή θα πραγματοποιηθεί στο SKOKIE THEATER του Σικάγου την Τετάρτη 22 Μαρτίου και τοπική ώρα 18:30. Την οργάνωση έχουν αναλάβει ο Μεσσηνιακός Σύλλογος Νέο Κύμα του Σικάγου (NEO KYMA MESSINIAS) με τον πρόεδρο του κ. Δημήτρη  Γιαννέτο και την Ελληνική Εταιρεία διοργάνωσης  Ελληνικών Φεστιβάλ Κινηματογράφου FILMHELLENES.
Η τρίτη και η τέταρτη προβολή θα πραγματοποιηθούν στο MALIOTIS CULTURAL CENTER της Βοστώνης την Κυριακή 26 και την Τρίτη 28 Μαρτίου και τοπική ώρα 16:00 και 19:00 αντίστοιχα. Την οργάνωση έχουν αναλάβει η Ομοσπονδία Ελληνο Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας  (Federation of Hellenic American Societies of New England) με τον πρόεδρο της  κ. Μιλτιάδη  Αθανασόπουλο και την αντιπρόεδρο κ. Βασιλική Ράμμου  μαζί  με το MALIOTIS CULTURAL CENTER με  πρόεδρο τον κ.  Philip Serafim . 
 Η πέμπτη προβολή θα πραγματοποιηθεί στο THÉÄTRE RIALTO του Μοντρεάλ την Κυριακή 2 Απριλίου και τοπική ώρα 15:30. Την οργάνωση έχουν αναλάβει η Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ-Καναδά (PANMESSENIAN FEDERATION USA-CANADA)  με συντονίστρια την κ. Κατερίνα Σάμπαλη, την Αδελφότητα Μεσσηνίων Καναδά (MESSINIAN BROTHERHOD OF CANADA) και την Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μοντρεάλ  (HELLENIC COMMUNITY OF GREATER MONTREAL). Η ταινία θα προβληθεί την τελευταία ημέρα του Ελληνικού Φεστιβάλ κινηματογράφου του Μοντρεάλ.
 
H έκτη προβολή θα πραγματοποιηθεί στο «Πολυμενάκειο Πολιτιστικό Κέντρο» του Τορόντο,  τη Δευτέρα 3 Απριλίου και τοπική ώρα 19:30. Την οργάνωση έχουν αναλάβει η Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ-Καναδά (PANMESSENIAN FEDERATION USA-CANADA)  με τον πρόεδρό της  κ. Θεόδωρο Τζαλαλή, το Ελληνικό Γενικό Προξενείο του Τορόντο με το Γενικό Πρόξενο κ. Αλέξανδρο Ιωαννίδη και την  Ελληνική Κοινότητα του Τορόντο  (GREECE COMMOUNITY OF TORONTO).

Στα ενδιάμεσα των προβολών η αποστολή θα επισκεφτεί Ελληνικά Σχολεία και θα μιλήσει με τους μαθητές στο Σικάγο και στο Μόντρεαλ. Η αποστολή θα ολοκληρώσει το έργο της  και  θα επιστρέψει από τη Νέα Υόρκη στις 5 Απριλίου.  

Η Μυρτώ Καμβυσίδη μιλά στο «Θ» για «τη δική μας Κάλλας»