Από 28 Μαρτίου έως 6 Απριλίου το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Μαθητικού Αρχαίου Δράματος


Στην Αρχαία Μεσσήνη
 
Την έγκριση πίστωσης ύψους 20.000 ευρώ για την πραγματοποίηση του 6ου Διεθνούς Μαθητικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνης ψήφισε ομόφωνα το βράδυ της Τετάρτης το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης.
Η Γεωργία Παναγοπούλου σημείωσε ότι το συγκεκριμένο φεστιβάλ έχει αρχίσει να γίνεται θεσμός για την περιοχή και τους ανθρώπους της Αρχαίας Μεσσήνης, ενώ ανέφερε τις προσπάθειες που γίνονται κάθε χρόνο να ενδυναμωθεί, αλλά και να βρει ακόμα μεγαλύτερη χρηματοδότηση. Πάνω σ’ αυτό, τόνισε ότι έγιναν προσπάθειες το συγκεκριμένο φεστιβάλ, καθώς εμπεριέχει εκπαιδευτικές εμπειρίες και συνεργασίες, να ενταχθεί στο πρόγραμμα Erasmus +, όμως για την ώρα δεν έχουν καρποφορήσει… Πρόσθεσε δε, ότι μελετούν τις παρατηρήσεις της επιτροπής και θα επανέλθουν με νέα πρόταση. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι φέτος θα συμμετέχουν δύο σχολεία από τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή ματαιώθηκε η παρουσία σχολείου από το Παλέρμο της Ιταλίας.
Την ανάγκη να βρεθεί χρηματοδότηση και να μεγαλώσει κι άλλο το φεστιβάλ, με παράλληλες εκδηλώσεις, επισήμανε ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Γιώργος Αθανασόπουλος. Επίσης, εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι χάνει κάπως το διεθνή χαρακτήρα του, όταν έρχονται μόνο δύο σχολεία από το εξωτερικό και την ίδια χώρα, σημειώνοντας ότι παλαιότερα είχαν πάρει μέρος σ’ αυτό σχολεία από τη Σικελία, ακόμα και το Πεκίνο.
Από την πλευρά του, ο Τάσος Παπαγεωργίου εκδήλωσε την ανησυχία για το αν το Erasmus + είναι το κατάλληλο πρόγραμμα για να ενταχθεί αυτό το φεστιβάλ, καλώντας τη Δημοτική Αρχή να αναζητήσει κι άλλες λύσεις.
Να σημειωθεί πως το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Μαρτίου έως τις 6 Απριλίου, στο αρχαίο θεατράκι της Αρχαίας Μεσσήνης, ενώ το πρόγραμμά του πρόκειται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.
 
Του Κώστα Γαζούλη