Βελτιώσεις για τους δασικούς χάρτες προανήγγειλε ο Σ. Φάμελλος


Τροπολογία κατέθεσαν 4 βουλευτές των ΑΝΕΛ
 
Νέες νομοθετικές ρυθμίσεις και βελτιώσεις, όπου έχουν προκύψει προβλήματα, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η ανάρτηση των δασικών χαρτών. Την ίδια στιγμή τροπολογία για τα αναδασωτέα κατέθεσαν 4 βουλευτές των ΑΝΕΛ, καταγράφοντας έτσι και τις διαφωνίες τους με τη διοίκηση του υπουργείου Περιβάλλοντος σε ό, τι αφορά στις αγροτικές εκτάσεις οι οποίες αφορούν στους νόμους 3889/2010 και 998/1989.
Ειδικότερα, σε επίκαιρη ερώτηση που έγινε από το βουλευτή Ηλείας της Ν.Δ., Κώστα Τζαβάρα, ο κ. Φάμελλος σημείωσε ότι θα υπάρξουν νέες βελτιώσεις, και σε ό, τι αφορά τους δασικούς χάρτες θα εξαιρεθούν τα «αγροτικά πολύγωνα», δηλαδή εκτάσεις οι οποίες έχουν αγροτικές και δασικές εκτάσεις.
Από την άλλη πλευρά, για το θέμα των δασικών χαρτών κατέγραψε τη διαφωνία του και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου, κατά τη συνέντευξη Τύπου που έγινε για το ΟΣΔΕ.
Πάντως, ο κ. Φάμελλος υποστήριξε πως θα γίνουν τα βήματα που πρέπει ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στις επιδοτήσεις.
Στην τροπολογία που κατέθεσαν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, Κώστας Κατσίκης, Γιώργος Λαζαρίδης και Θανάσης Παπαχριστόπουλος στο νομοσχέδιο για την κύρωση της συμφωνίας με τους Αζέρους στα τρόφιμα ζητούν τα εξής:
•Παράταση ως προς το χρόνο υποβολής αντιρρήσεων
•Να μην υποβάλλονται αντιρρήσεις για περιοχές που κρίθηκαν αναδασωτέες ενώ ήταν αγροτικές, εκτός αν υπάρχει δικαστική απόφαση
•Αγροτικές εκτάσεις να θεωρούνται κατά τεκμήριο αγροτικές, εφόσον υπάγονται στο σύστημα επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ κι ήταν αγροτικές πριν από το 1975.