Δεν… ακούμπησε το Δημοτικό Συμβούλιο η ανεξαρτητοποίηση Βγενή


Δήλωση- γρίφος για τους λόγους της απόφασης
 
 
Όπου υπάρχει καπνός… στην πολιτική, τις περισσότερες φορές υπάρχει και φωτιά. Η δυσαρέσκεια του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, Χάρη Βγενή, για διάφορα γεγονότα στο Δήμο Καλαμάτας είχε καταγραφεί. Από το σημείο αυτό μέχρι τη δημόσια δήλωση παραίτησής του από την ομάδα της πλειοψηφίας υπάρχει μια απόσταση, την οποία διήνυσε προχθές το μεσημέρι.
Με επιστολή του προς την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Μαρία Οικονομάκου, δήλωσε την ανεξαρτητοποίησή του από τη δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας. Η δήλωση έχει ως εξής: «Κυρία πρόεδρε, σας ανακοινώνω την ανεξαρτητοποίησή μου από το συνδυασμό “Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας”, σύμφωνα με το άρθρο 66 παρ. 4 του Ν. 3852/2010. Από τούδε και στο εξής παραμένω στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαμάτας ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος».
Παίρνοντας το λόγο ο ανεξάρτητος, πλέον, δημοτικός σύμβουλος έκανε προχθές προς το Δημοτικό Συμβούλιο την εξής δήλωση: «Θα ήταν ενάντια στο χαρακτήρα μου να μην εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς το δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παν. Νίκα, ο οποίος μου εμπιστεύτηκε μια θέση ευθύνης στο πρώτο μισό της δημοτικής περιόδου, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, με τους οποίους συνεργαστήκαμε αρμονικά, τα μέλη του Δ.Σ. του φορέα, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, όπως και όλα τα στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου, την υπηρεσία καθαριότητας, τις τεχνικές υπηρεσίες, τη Διεύθυνση Προγραμματισμού.
Λόγοι αρχών και λόγοι αξιοπρέπειας με ανάγκασαν σε δήλωση ανεξαρτητοποίησης. Δηλώνω υπέρ, σε κινήσεις ανάπτυξης, εξωστρέφειας, δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, αναβάθμισης της καθημερινότητας των συμπολιτών μας. Θα είμαι ενάντια σε μικροπολιτικές, σε προσωπικά συμφέροντα και σε κινήσεις που βλάπτουν την πόλη».
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά, στα δέκα συνεχόμενα χρόνια της θητείας του Παναγιώτη Νίκα ως δημάρχου, που σύμβουλος της δημοτικής του ομάδας ανεξαρτητοποιείται.
Μετά την παραίτηση του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, από χθες και μέχρι τον ορισμό των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, καθήκοντα Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου εκτελεί η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Παναγιώτα Ντίντα, Μηχανολόγος-Μηχανικός.
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη