Η άνοιξη των πλήκτρων 2017 ξεκινά!

Η άνοιξη των πλήκτρων 2017 ξεκινά!

Η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας διοργανώνουν και φέτος τον κύκλο «Άνοιξη των πλήκτρων», έναν πολύ πετυχημένο θεσμό, που περιλαμβάνει σειρά από πιανιστικά ρεσιτάλ, αλλά και γενικότερα συναυλίες με πληκτροφόρα όργανα.
Στόχος είναι να παρουσιαστεί το ρεπερτόριο του πιάνου, καθώς και άλλων πληκτροφόρων οργάνων, σε όλο το χρονικό πλαίσιο του ρεπερτορίου, ενώ γίνεται προσπάθεια να υπάρχουν πάντα έργα του 20ού και 21ου αιώνα και ιδιαίτερα έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών. Όλος ο κύκλος και φέτος πραγματοποιείται με τη σημαντική χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια και τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών των Σχολών της «Φάρις».
Ο κύκλος ξεκινά την Κυριακή 19 Μαρτίου, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, με ένα νέο σολίστ, το Γιώργο Ρηγόπουλο, σε έργα Bach – Busoni, L. V. Beethoven, F. Chopin και F. Liszt. Στη συνέχεια, στις 26 Μαρτίου, η Ερατώ Αλακιοζίδου θα παρουσιάσει έργα Ελλήνων συνθετών και συγκεκριμένα, των Θ. Αντωνίου, Γ. Κουρουπού, Γ. Κουμεντάκη, Κ.Τσουπάκη, Λ. Χατζηλεοντιάδη, Σ. Γυφτάκη και Α. Νασοπούλου.
Στις 2 Απριλίου, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, φιλοξενείται ο Απόστολος Παληός, που θα παρουσιάσει έργα F. Chopin και J. Brahms, ενώ στις 7 Απριλίου η τάξη κρουστών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας παρουσιάζει έργα των J. Cage, S.Reich, V. Lobos,W. Kraft και N. Rosauro. Στις 23 Απριλίου, η Ντόρα Μπακοπούλου θα παρουσιάσει έργa F. Chopin, ενώ στις 30 Απριλίου η Μαρία Παπαπετροπούλου και η Πόπη Μαλαπάνη θα παρουσιάσουν χορούς για 2, αλλά και 4 χέρια. Στις 3 Μαΐου, ο Κωνσταντίνος Γαλάνης θα παρουσιάσει 3 σονάτες του L. v. Beethoven, στις 14 Μαΐου η Έλενα Χούντα θα αποδώσει έργα C. Debussy, F. Liszt, F. Chopin, S. Rachmaninoff, I. Albeniz, G.Gershwin και ο κύκλος θα κλείσει με την Κατερίνα Κωνσταντούρου, στις 24 Μαΐου, σε έργα Ν. Ιωακείμ, K. Szwed, Μ. Παρασκάκη, L. Dallapiccola, Ν. Σκαλκώτα, A. Copland.
Στο πλαίσιο του κύκλου, αύριο, στις 20.00, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, ο Στάθης Γυφτάκης θα κάνει αναλυτική παρουσίαση του κύκλου, με προβολή αποσπασμάτων από συναυλίες των καλλιτεχνών, που συμμετέχουν στο φετινό κύκλο. Η είσοδος σε όλες τις συναυλίες του κύκλου είναι ελεύθερη.