Κάθειρξη 13 ετών «μέτρησαν» δύο νεαροί για κλοπές που έκαναν στην Καλαμάτα

Κάθειρξη 13 ετών «μέτρησαν» δύο νεαροί για κλοπές που έκαναν στην Καλαμάτα

Κάθειρξη 7 ετών σε έναν 29χρονο από τη Μεσσήνη και 6 ετών σε έναν 28χρονο Καλαματιανό επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας για κλοπές που διέπραξαν το Σεπτέμβριο στην Καλαμάτα.
Αρχικά κατηγορούνταν για τέσσερις κλοπές και μία απόπειρα, αλλά τελικά ο πρώτος καταδικάσθηκε για δύο κλοπές και μια απόπειρα και ο δεύτερος για μία κλοπή και μία απόπειρα.
Το δικαστήριο δεν έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή τους και έτσι αμφότεροι επέστρεψαν στις φυλακές.
 
Κλοπές
Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας είχαν κατηγορηθεί ότι διέπραξαν τις κλοπές από τις 4 Σεπτεμβρίου έως και τις 12 του μήνα. Ειδικότερα, ότι στις 4 Σεπτεμβρίου μπήκαν σε κατάστημα ΠΡΟΠΟ και αφαίρεσαν 50 ευρώ και έναν υπολογιστή. Το ίδιο βράδυ μπήκαν σε καφετέρια και αφαίρεσαν 3 κινητά τηλέφωνα και 500 ευρώ. Γι αυτές τις κλοπές δεν προέκυψαν στοιχεία και απαλλάχθηκαν.
Ωστόσο, αποδείχθηκε ότι στις 12 Σεπτεμβρίου μπήκαν σε γραφείο τελετών, απ’ όπου αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο, κλειδιά και ουίσκι, ενώ από αυτοκίνητο της επιχείρησης 4.000 ευρώ και άλλο ένα κινητό τηλέφωνο. Μάλιστα, η κάμερα παρακολούθησης του γραφείου τούς είχε καταγράψει.
Λίγο αργότερα επιχείρησαν να μπουν σε εστιατόριο ξενοδοχείου στο κέντρο της Καλαμάτας, όμως έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.
Το επόμενο βράδυ κάτοικος στην οδό Μπουλούκου ειδοποίησε την Αστυνομία ότι στο καφενείο της περιοχής βλέπει έναν άνθρωπο. Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ που έφτασαν στο σημείο βρήκαν τον 29χρονο εντός του καφενείου και τον συνέλαβαν. Την άλλη ημέρα εντόπισαν και συνέλαβαν τον 28χρονο.
 
Απολογίες
Στις απολογίες τους ο 29χρονος είπε ότι βρέθηκε στην Καλαμάτα, όπου συνάντησε τον 28χρονο και έκαναν χρήση χαπιών. Παραδέχθηκε ότι μπήκαν στο γραφείο τελετών, όχι όμως ότι πήραν χρήματα, παρά μόνο τα ποτά. Στο ξενοδοχείο υποστήριξε ότι ήταν μόνος του, όπως και στο καφενείο όπου συνελήφθη. Για το συγκατηγορούμενό του είπε ότι δεν φταίει σε κάτι.
Τα ίδια υποστήριξε και ο 28χρονος, λέγοντας ότι στο γραφείο τελετών μπήκαν και πήραν μόνο κάτι αναπτήρες και τα ποτά. Τόνισε, δε, ότι δεν είναι κλέφτης, αλλά τοξικομανής.

Της Βίκυς Βετουλάκη