Κλίμα δήθεν ενότητας και αλληλεγγύης στην ομάδα της πλειοψηφίας της Δημοτική Αρχής


 
Ορκίστηκαν οι νέοι αντιδήμαρχοι στην Καλαμάτα
 
Από τα καινούργια που προσπαθεί να πλασάρει η… εικονική πραγματικότητα που θέλουν κάποιοι να ζούμε είναι η αναφορά σε ψευδείς ειδήσεις (fake news). Από την πλευρά μας θα προσθέταμε στον παραπάνω όρο και τις ψευδείς φωτογραφίες. Είναι κάτι που αφορά, όχι μόνο στην ενημέρωση των πολιτών, αλλά και τη δημοκρατία.
Κι όλα αυτά, με αφορμή το… σόου που είχε στηθεί χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο Καλαμάτας, όπου ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας ανακοίνωσε τα ονόματα των έξι νέων αντιδημάρχων.
Εκεί είχε μαζευτεί σχεδόν το σύνολο της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας, το οποίο, σ’ ένα δήθεν κλίμα ενότητας και συναδελφοσύνης, αδημονούσε να ακούσει τα ονόματα των νέων αντιδημάρχων.
Και σημειώνουμε ότι επικρατούσε αυτή η ατμόσφαιρα, διότι γνωρίζουμε συμβάντα με αιτήματα δημοτικών συμβούλων και αντιδράσεις του δημάρχου, αλλά αν ήταν και κάποιος παρών στην αίθουσα, θα έβλεπε καθαρά τα δήθεν… χαμόγελα ενότητας.
Επανερχόμενοι στο ρεπορτάζ να αναφέρουμε ότι τα πρόσωπα που διάλεξε ο δήμαρχος είναι: ο Θανάσης Ηλιόπουλος, ο Παύλος Μπουζιάνης, ο Δημήτρης Δημόπουλος, η Παναγιώτα Ντίντα, ο Γιάννης Αδαμόπουλος και ο Θανάσης Βασιλόπουλος. Από τους έξι μόνο ο Γιάννης Αδαμόπουλος “κάθεται” για πρώτη φορά σε καρέκλα αντιδημάρχου.
Στη δήλωσή του ο δήμαρχος ευχαρίστησε τους αντιδήμαρχους που αντικαταστάθηκαν, όπως και την πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Μ. Οικονομάκου, τονίζοντας ότι «έδωσαν στην πρώτη περίοδο τον καλύτερο εαυτό τους. Προφανώς θα μετέχουν στο έργο το δημοτικό. Θα αναλάβουν όλοι συγκεκριμένες αρμοδιότητες και αυτοί οι οποίοι θα αναλάβουν σήμερα ως αντιδήμαρχοι θα έχουν θητεία μέχρι τις 31 Αυγούστου 2018, οπότε θα συζητήσω πάλι με τα μέλη της πλειοψηφίας για το σχήμα εκείνο το οποίο θα οδηγήσει τη δημοτική παράταξη στην τελική ευθεία. Το κριτήριο είναι να δοθεί σε όλους η ευκαιρία της προσφοράς, και μάλιστα από πρωταγωνιστική θέση, και να κάνουμε το καλύτερο για το λαό της Καλαμάτας. Με ενδιαφέρει πάρα πολύ όλοι οι μετέχοντες του συνδυασμού, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας να έχουν την ευκαιρία από μία θέση σημαντική να προσφέρουν στον καλαματιανό λαό και να δείξουν τις δυνατότητές τους».
Τέλος, ανακοίνωσε ότι την Κυριακή, που θα συνέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο για την εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, θα ανακοινώσει και τους νέους προέδρους των νομικών προσώπων που ελέγχονται από το Δήμο (Φάρις, ΔΕΥΑΚ, Διοκλής, Αθλητικός Οργανισμός, Κεντρική Αγορά, Σύνδεσμος Ύδρευσης, Φιλαρμονική).
Απαντώντας σε ερώτηση, ο δήμαρχος επισήμανε ότι «όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας κάνουν χώρο και για τους άλλους. Αυτό σημαίνει συναδελφικότητα και κοινή προσπάθεια και ευγνωμονώ αυτούς οι οποίοι είχαν θητεία στην προηγούμενη περίοδο ως αντιδήμαρχοι, διότι βάζουν τα συμφέροντα της Καλαμάτας πάνω από τις όποιες φιλοδοξίες. Βεβαίως, εγώ τις φιλοδοξίες τις στηρίζω και χαίρομαι να έχουν οι συνεργάτες μου φιλοδοξίες».
 
Οι νέοι ρόλοι
Αθανάσιος Ηλιόπουλος, αντιδήμαρχος Οικονομίας – Οικονομικών & Διοικητικών Θεμάτων.
Παναγιώτα Ντίντα, αντιδήμαρχος Ανάπτυξης – Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκών Θεμάτων. Δημήτρης Δημόπουλος, αντιδήμαρχος Υποδομών. Γιάννης Αδαμόπουλος, αντιδήμαρχος Συντήρησης Υποδομών & Δημοτικών Διαμερισμάτων.
Θανάσης Βασιλόπουλος, αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Ανακύκλωσης & Αμαξοστασίου. Παύλος Μπουζιάνης, αντιδήμαρχος Υγείας – Πρόνοιας & Αλληλεγγύης.
Με την ίδια απόφαση αναθέτει στον αντιδήμαρχο Παύλο Μπουζιάνη την αναπλήρωση του δημάρχου μέχρι 31/8/2017.
Αντιμισθία θα καταβάλλεται στους τέσσερις από τους έξι ορισθέντες αντιδημάρχους. Ο καθορισμός όσων θα λαμβάνουν αντιμισθία και το αντίστοιχο χρονικό διάστημα θα γίνουν με νεότερη απόφαση δημάρχου.
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη