Μανώλης Μάκαρης: Ανεπίτρεπτη η στάση της Δημοτικής Αρχής για το Κοινωνικό Ιατρείο

Μανώλης Μάκαρης: Ανεπίτρεπτη η στάση της Δημοτικής Αρχής για το Κοινωνικό Ιατρείο

Κατηγορηματικά κατά της απόφασης της Δημοτικής Αρχής να ζητήσει την απομάκρυνση του Κοινωνικού Ιατρείου Καλαμάτας από το χώρο που στεγάζεται μέχρι σήμερα, τάσσεται με παρέμβασή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, Μανώλης Μάκαρης.
Όπως σημειώνει σχετικά, «ανεπίτρεπτη είναι η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας να προχωρήσει στην έξωση του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης από το χώρο της παλιάς νοσηλευτικής σχολής στον οποίο λειτουργεί εδώ και πέντε χρόνια.
Η συγκεκριμένη δομή έχει σημαντική προσφορά στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης παρέχοντας δωρεάν ιατρική και φαρμακευτική φροντίδα σε άπορους και ανασφάλιστους, στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά, τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και δεν προκαλεί καμία επιβάρυνση στον προϋπολογισμό του Δήμου.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας να ακυρώσει την προγραμματισμένη έξωση και να συνδράμει στη μεταφορά του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε χώρο που θα πληροί τις προϋποθέσεις για στέγαση ιατρείων».