Νέες καταθέσεις από τον πυρήνα της οργάνωσης που κατηγορείται ότι διακινούσε ναρκωτικά


Ο πυρήνας των ατόμων που κατηγορούνται ότι είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση και διακινούσαν σημαντικές ποσότητες χασισιού και κοκαΐνης στη Μεσσηνία κλήθηκε αυτές τις ημέρες από τον ανακριτή Καλαμάτας, προκειμένου να δώσουν συμπληρωματική κατάθεση για νέες πράξεις που αφορούν στη διακίνηση ναρκωτικών.
Ανάμεσα στα άτομα που πέρασαν την πόρτα του ανακριτή ήταν ο 37χρονος από τον Ανεμόμυλο που κατηγορείται ως αρχηγός της οργάνωσης και ο 33χρονος από την Τρίοδο που κατηγορείται ως υπαρχηγός.
Μαζί τους συμπληρωματικές εξηγήσεις κλήθηκαν να δώσουν κι άλλα έξι άτομα που κατηγορούνται ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Να σημειωθεί ότι όλοι είναι προφυλακισμένοι.
 
Νέα ονόματα
Η υπόθεση που απασχόλησε πέρυσι τη Μεσσηνία με 29 συλλήψεις, οι οποίες έγιναν με παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Μεσσηνία, Αττική, Κορινθία και Αρκαδία, φαίνεται να έχει πάρει κι άλλες διαστάσεις, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμπληρωματική δικογραφία που κατατέθηκε στις εισαγγελικές και ανακριτικές Αρχές περιλαμβάνει τη διαπίστωση και νέων παράνομων πράξεων που αφορούν στη διακίνηση και τη μεταφορά ναρκωτικών.
Παράλληλα, η νέα συμπληρωματική δικογραφία περιλαμβάνει και δεκάδες νέα ονόματα που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση, κάποια εκ των οποίων έχουν ήδη κληθεί να καταθέσουν.
Μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα για ένα από τα άτομα αυτά, έναν 52χρονο από τη Μεσσήνη, μετά τις εξηγήσεις που έδωσε στον ανακριτή αποφασίσθηκε η προφυλάκιση.
Υπενθυμίζεται ότι η αρχική δικογραφία περιλαμβάνει συνολικά 546 άτομα, ενώ νέες πράξεις στη συμπληρωματική δικογραφία υπάρχουν και για κάποια από αυτά.
 
Οι αρχηγοί
Όπως προαναφέραμε, ο ρόλος του αρχηγού της οργάνωσης αποδίδεται στον 37χρονο από τον Ανεμόμυλο, ο οποίος κατηγορείται ότι τη διηύθυνε, κατεύθυνε τα μέλη της, διαπραγματευόταν τις τιμές προμήθειας και πώλησης των ναρκωτικών ουσιών, οργάνωνε τα περιφερειακά μέλη, συνομιλούσε με προμηθευτές ναρκωτικών, αλλά και μετείχε ο ίδιος σε μεταφορές προς τη Μεσσηνία.
Ο ρόλος του υπαρχηγού αποδίδεται στον 33χρονο από την Τρίοδο, ο οποίος λίγους μήνες νωρίτερα πέρυσι είχε διαφύγει με επεισοδιακό τρόπο από το μπλόκο στα διόδια της Βελιγοστής, εν μέσω πυροβολισμών και εμβολίζοντας περιπολικά. Μάλιστα, αποδίδουν και σε αυτόν πολύπλευρο ρόλο, σχεδόν ισάξιο με του αρχηγού.

Της Βίκυς Βετουλάκη