Ολοκληρώθηκε η φροντίδα στους πρόσφυγες από το Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας

Ολοκληρώθηκε η φροντίδα στους πρόσφυγες από το Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας

Ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή από το Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας η παροχή φροντίδας προς τους πρόσφυγες και μετανάστες, σύμφωνα με τις αρχές του Ερυθρού Σταυρού, στο χώρο των κατασκηνώσεων της Αγίας Μαρίνας στον Ταΰγετο. Η βοήθεια αυτή ξεκίνησε από την άφιξή τους την Πέμπτη 2 Μαρτίου.
-Όλο αυτό το διάστημα έγινε εκτίμηση των αναγκών και παροχή νοσηλευτικής φροντίδας. Η παρουσία προσωπικού και εθελοντών ήταν συνεχής, συνεπής και υπεύθυνη με την υποστήριξη του υπηρεσιακού οχήματος και τη μεταφορά τους
-Υπήρξε επικοινωνία με τη διευθύντρια Υγείας της Περιφέρειας και την ιατρό – δερματολόγο του Νοσοκομείου Μεσσηνίας, για θέματα που αφορούσαν στην πορεία της υγείας τους. Η συνεργασία του προσωπικού και εθελοντών του Τμήματος με τις Αρχές (Περιφέρεια, Αστυνομική Διεύθυνση, Λιμενικό, Δήμο)και τους τοπικούς φορείς, συλλόγους, για τη διαχείριση του συμβάντος υπήρξε άριστη
-Καθημερινά υπήρξαν οδηγίες υγιεινής και καθαριότητας για τους χώρους διαβίωσής τους
-Διανομή φαγητού, ειδών ατομικής υγιεινής και ιματισμού
-Αγορές βρεφικών ειδών, αγορές φαρμάκων, διάθεση φαρμακευτικού υλικού και έλεγχος σωστής λήψης της φαρμακευτικής αγωγής.
Αξίζει να τονίσουμε την ψυχολογική υποστήριξη και ψυχική ενδυνάμωσή τους, σε καθημερινή βάση, από όλο το δυναμικό του Ερυθρού Σταυρού: αποκατάσταση βλάβης σε γυαλιά οράσεως μετανάστη και οργάνωση των πρώτων γενεθλίων του μικρού Rozh.
Δοθείσης της ευκαιρίας το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Καλαμάτας ευχαριστεί θερμά τους φορείς, συλλόγους και ιδιώτες για την άμεση ανταπόκρισή τους και τις προσφορές τους για τις ανάγκες των μεταναστών:
Το κατάστημα Οπτικών «ΤΣΑΜΗ» – Αριστομένους 37 και το Ζαχαροπλαστείο «ΠΡΑΛΙΝΑ».