Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έκθεση Food Expo 2017 με Τσίγγανο και Μαντά!


Ο πρόεδρος της ΝΔ με τους συνεργάτες του επισκέφθηκαν όλα τα περίπτερα και είχε την ευκαιρία να μιλήσει με παραγωγούς καθώς και εκπροσώπους εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους τομείς των τροφίμων και των ποτών, ενώ συζήτησε με θεσμικούς της αυτοδιοίκησης.
Ο κ. Μητσοτάκης πέρασε και από το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο οποίο φιλοξενείται και ο δήμος Τριφυλίας με παραγωγούς κι επιχειρήσεις της Τριφυλίας όπου διαπίστωσε την ποιότητα αλλά και την προσπάθεια εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της Τριφυλίας, ενώ συζήτησε με τον αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης, Παναγιώτη Τσίγγανο και τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Τριφυλίας, Ανδρέα Μπουγά!
Επίσης, είχε συνομιλία με τους αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου, Ντίνα Νικολάκου και Περικλή Μαντά.
Μετά την επίσκεψή του στην έκθεση, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με μεγάλη χαρά, επισκέπτομαι, σήμερα, τη σημαντική έκθεση “Food Expo”, όπου παραπάνω από 1.200 Έλληνες παραγωγοί – μεγάλοι, μεσαίοι, μικροί – προβάλλουν τα ιδιαίτερα προϊόντα τους, διεκδικώντας τη θέση που τους αξίζει – που μας αξίζει ως χώρα – στην παγκόσμια διατροφική αγορά.
Η εξωστρέφεια των προϊόντων της ελληνικής γης αποτελεί ένα πάρα πολύ σημαντικό στοίχημα για τη χώρα.
Η σωστή τυποποίηση και σωστή προβολή των προϊόντων μας είναι αυτή, η οποία θα μας επιτρέψει να διεκδικήσουμε θέσεις σε αγορές του εξωτερικού.
Ταυτόχρονα, θα επιτρέψει και στις ελληνικές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν περισσότερες θέσεις απασχόλησης.
Για τη Νέα Δημοκρατία, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, αλλά και η στήριξη συνολικά της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών – που είναι η φυσική μετεξέλιξη της πρωτογενούς παραγωγής – αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.
Πόσο μάλλον σε μια εποχή, όπου η μεσογειακή διατροφή, η ελληνική διατροφή, έχει αναγνωριστεί από όλους ως η πιο υγιεινή διατροφή, η οποία μπορεί να προλάβει μια σειρά από ασθένειες.
Συγχαρητήρια και πάλι στους διοργανωτές της “Food Expo”, εύχομαι καλή επιτυχία και εύχομαι του χρόνου με ακόμα περισσότερους εκθέτες».