Πεζοπορία στα μονοπάτια της επανάστασης


Πεζοπορία στα μονοπάτια της επανάστασης θα πραγματοποιήσει ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας την προσεχή Κυριακή, εξηγώντας:
«Μια διαδρομή στην ορεινή φύση μπορεί να προσεγγιστεί σε πάρα πολλά επίπεδα. Έτσι, πέρα από τη φυσιολατρική πλευρά και την ευεργετική επίδραση του φυσικού περιβάλλοντος στην υγεία, αλλά και την ευεξία μας, υπάρχει και εκείνη η διάσταση του χώρου που ανάγεται στο παρελθόν και την ιστορία. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις το παρελθόν του κάθε τόπου και πολύ περισσότερο, όταν στις ίδιες πέτρες και χώμα που περπατάς κάποιοι άλλοι αρκετά πριν βάδισαν φέροντας μαζί τους τις πιο μεγάλες ιστορικές αλλαγές…
Σε αυτό το πλαίσιο την ερχόμενη Κυριακή, 19 Μαρτίου, θα περπατήσουμε στο μονοπάτι που ενώνει το σημείο Λαγού Χάνι με τη Μονή Μαρδακίου στην ευρύτερη περιοχή της Νέδουσας. Το μονοπάτι αυτό αποτελεί τμήμα της διαδρομής που ακολούθησαν οι αγωνιστές του ’21 κατά την πορεία τους προς την απελευθέρωση της Καλαμάτας. Θα παρευρεθούμε στις εκδηλώσεις που γίνονται, κάθε  χρόνο, στο Μαρδάκι, από τους Συλλόγους της ευρύτερης περιοχής της  Αλαγονίας, για να τιμηθεί η συμβολή των Αλαγόνιων αγωνιστών στην απελευθέρωση της Καλαμάτας  και γενικότερα  στην Επανάσταση του 1821.
Στο τέλος της εκδήλωσης θα επιστρέψουμε στο ίδιο σημείο.
Ώρες πορείας: 4.
Βαθμός δυσκολίας: 1.
Η αναχώρηση θα γίνει στις 8.00 το πρωί της Κυριακής από τα γραφεία μας (Ανατολικό Κέντρο). Για δηλώσεις  συμμετοχής κάθε βράδυ στα γραφεία του Συλλόγου (Ανατολικό Κέντρο) μετά τις 9.00. Πληροφορίες στα τηλ. 27210 97733, 6942 553154 (Θύμιος Αλεξόπουλος)».