Προχωρά η υλοποίηση Μονάδας Χημειοθεραπειών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας


Στη δημιουργία οργανωμένης μονάδας χημειοθεραπειών προχωρά η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας αφού καθίσταται πια επιτακτική η ανάγκη λόγω της αύξησης των περιστατικών από την έλευση του Παθολόγου-Ογκολόγου.
 Ως γνωστό, οι μέχρι τώρα χημειοθεραπείες, αιματολογικά περιστατικά (πολλαπλά μυελώματα, λεμφώματα) και συμπαγείς όγκοι, πραγματοποιούνταν στο χώρο της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας, γεγονός που δημιουργούσε χρόνια χωροταξικά και λειτουργικά ζητήματα στην καθημερινότητα.
 Ο σχεδιασμός της Διοίκησης προβλέπει άμεσα, στον υπόγειο χώρο του Νοσοκομείου τη δημιουργία ξεχωριστής, οργανωμένης και σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές και κανόνες, Μονάδας Χημειοθεραπειών. Ήδη οι διαδικασίες έχουν ξεκινήσει και πολύ σύντομα όλα θα είναι έτοιμα για την λειτουργία της.
 Με αφορμή τα παραπάνω ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας κ.Γιώργος Μπέζος δήλωσε:
 « Η έλευση Παθολόγου-Ογκολόγου και η αύξηση των περιστατικών για θεραπεία σε καρκινοπαθείς δημιουργεί νέα δεδομένα και επιβάλλει νέο σχεδιασμό από την πλευρά μας.
 Σε αυτό το πλαίσιο , το προηγούμενο διάστημα, εργαστήκαμε και καταλήξαμε σε μία ολοκληρωμένη πρόταση, που, σε πρώτη φάση, προβλέπει στον υπόγειο χώρο του Νοσοκομείου  τη λειτουργία οργανωμένης Μονάδας Χημειοθεραπείας και προοπτικά στην πλήρη ανάπτυξη της, τη δημιουργία Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου. Σύμφωνα με την προμελέτη, που έχει συνταχθεί, το Νοσοκομείο έχει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για ένα τέτοιο εγχείρημα.
 Το έχω δηλώσει επανειλημμένα, δεν μπορεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου με 600.000 πληθυσμό να μην έχει σχετικά «εύκολη» πρόσβαση στη θεραπεία του καρκίνου και το Νοσοκομείο Καλαμάτας εκτιμώ ότι έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά για να «παίξει» αυτό το ρόλο. Το θέμα το έχω συζητήσει με την ηγεσία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας , του Υπουργείου Υγείας και έχουμε τη σύμφωνη γνώμη για το παραπάνω σχεδιασμό.
 Ξεκινάμε λοιπόν άμεσα με την δημιουργία μίας «νέας» Μονάδας Χημειοθεραπείας και προχωράμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μεθοδικά και συντονισμένα….»