Π. Κατσίβελας: Σύγκληση δημοτικής παράταξης σήμερα, «κλειστά χαρτιά» για αντιδημάρχους…


Για σήμερα το απόγευμα στις 7.00, στο Δημοτικό Μέγαρο Κυπαρισσίας, έχει συγκαλέσει μέλη της δημοτικής του παράταξης σε σύσκεψη ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, εν όψει των αυριανών δημαιρεσιών.
Ωστόσο, φέρεται να κρατά «κλειστά χαρτιά» σχετικά με τους αντιδημάρχους που θα ορίσει μετά τις δημαιρεσίες και αφού θα έχει περάσει μία εβδομάδα με το διοικητικό σχήμα του Δήμου Τριφυλίας να μένει «ακέφαλο». Όπως ήδη έχουμε αναφέρει, «ο φόβος φυλάει τα έρ(η)μα» και ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, δεν αποφάσισε να ορίσει αντιδημάρχους για τα επόμενα δυόμισι χρόνια πριν από τις δημαιρεσίες που θα διεξαχθούν αύριο, παρότι η θητεία τους έληξε στις 28 Φεβρουαρίου.
Όπως, δε, σημειώναμε σε σχετικό ρεπορτάζ, το οποίο επιβεβαιώθηκε στην πράξη, από αυτό και μόνο το γεγονός θα γινόταν – πλέον – πασιφανής η… «προβληματική» (;) κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της δημοτικής πλειοψηφίας του Δήμου Τριφυλίας, αφού ο κ. Κατσίβελας δε θα προέβαινε σε ορισμό πριν από τη διεξαγωγή των δημαιρεσιών, με σκοπό να αποφύγει δυσάρεστες «εκπλήξεις» και τις συνεπακόλουθες εξελίξεις στη δημοτική του παράταξη και τη Δημοτική του Αρχή από την κάλπη της μυστικής ψηφοφορίας για τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας τον οποίο θα προτείνει.
Και μπορεί ο ίδιος να γοητεύεται και να γοητεύει με τους στίχους του Ιάκωβου Καμπανέλη «αρνιέμαι να  ’χω σκέψη που σωπαίνει, να περιμένει μάταια τον καιρό…», ωστόσο φαίνεται πως προσωπική και πολιτική επιλογή του είναι να «σωπαίνει» ως προς τον ορισμό αντιδημάρχων και να περιμένει να περάσει η αυριανή ψηφοφορία για πρόεδρο του Σώματος στις δημαιρεσίες, προκειμένου να γνωστοποιήσει στους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής του παράταξης ποιες είναι οι οριστικές του επιλογές.
Όπως αναφέραμε στο χθεσινό φύλλο του «Θ», σύμφωνα με το ρεπορτάζ από την… περιρρέουσα ατμόσφαιρα το όνομα του δημοτικού συμβούλου της συμπολίτευσης που θα προταθεί για πρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας δεν έχει «κλειδώσει», καθώς δεν έχει γίνει γνωστό και ούτε καν έχει συζητηθεί στη δημοτική παράταξη του κ. Κατσίβελα, η οποία, άλλωστε, δεν είχε συγκληθεί από τον ίδιο – μέχρι και χθες – εν όψει δημαιρεσιών. «Παίζουν» τέσσερα  ονόματα, χωρίς να αποκλείεται και η… «έκπληξη» από τον κ. Κατσίβελα, ακούσια ή εκούσια ή και όχι από αυτόν!
Σήμερα, πάντως, που συγκαλούνται σε σύσκεψη μέλη της δημοτικής παράταξης του κ. Κατσίβελα, προφανέστατα ο δήμαρχος Τριφυλίας θα ενημερώσει και συζητήσει μαζί τους την πρότασή του για τον πρόεδρο του Σώματος, χωρίς όμως να αναμένεται – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – πως θα τους γνωστοποιήσει τις επιλογές του για τους αντιδημάρχους…
 
 
Του Ηλία Γιαννόπουλου