Π. Τατούλης: «Αν δε δοθούν κι άλλα χρήματα, δεδομένη η αποτυχία της δακοκτονίας φέτος»

Π. Τατούλης: «Αν δε δοθούν κι άλλα χρήματα,  δεδομένη η αποτυχία της δακοκτονίας φέτος»

Τον κίνδυνο αποτυχίας του φετινού προγράμματος δακοκτονίας λόγω υποχρηματοδότησης επισημαίνει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, με επιστολή του στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελο Αποστόλου και τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Σκουρλέτη.
Ο κ. Τατούλης θέτει με την παρέμβασή του σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού το πρόγραμμα δακοκτονίας για προστασία της ελαιοπαραγωγής, δεδομένου ότι, και σύμφωνα με την κατανομή από το υπουργείο Εσωτερικών, οι προϋπολογισθέντες πόροι για την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι απολύτως ανεπαρκείς.
Επίσης, τονίζει στην επιστολή του ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έλαβε υπ’ όψιν το έγγραφό του από 1 Φεβρουαρίου 2017, με το οποίο είχε ζητήσει τον επαναπροσδιορισμό των πόρων για την Πελοπόννησο στη βάση των αυξημένων αναγκών που συνεπάγεται η ένταξη επιπλέον 3,2 εκατομμυρίων ελαιοδέντρων στο πρόγραμμα δακοκτονίας.
Τέλος, επισημαίνει ότι, αν δε γίνουν άμεσες ενέργειες για συμπληρωματική κατανομή πόρων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα υπάρξουν άμεσες και δυσμενείς συνέπειες στο εισόδημα των ελαιοπαραγωγών από την προδιαγεγραμμένη αποτυχία του προγράμματος δακοκτονίας 2017.