Σε κλίμα ομοψυχίας οι δημαιρεσίες στη Μεσσήνη


Παμψηφεί  νέος πρόεδρος του Δ.Σ. ο Νίκος Κοτταρίδης – Ανακοίνωσε το νέο σχήμα των αντιδημάρχων ο Δήμαρχος Γ. Τσώνης
 
 
Εν αντιθέσει με όσα διαδραματίστηκαν στους υπόλοιπους μεγάλους Δήμους της Μεσσηνίας, στη Μεσσήνη οι δημαιρεσίες «κύλησαν» ομαλά, σε κλίμα ομοψυχίας. Η πρόταση του δημάρχου Γιώργου Τσώνη για το νέο πρόεδρο του Σώματος, στο πρόσωπο του Νίκου Κοτταρίδη, έτυχε «καθολικής» αποδοχής, καθώς συγκέντρωσε 32 ψήφους, όσοι και οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα (απουσίαζε ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος). Παμψηφεί εκλέχθηκε και ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ., προτεινόμενος ξανά από τη μείζονα μειοψηφία, Παναγιώτης Γιαννόπουλος. Γραμματέας του Σώματος εκλέχθηκε ο Νίκος Χονδρός, που συγκέντρωσε 29 ψήφους.

IMG_4870.jpg
 
Δηλώσεις
Ο κ. Τσώνης τόνισε ότι νιώθει υπερήφανος για το αποτέλεσμα και την εικόνα της σύμπνοιας που δίνει προς τα έξω το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, λέγοντα, μάλιστα, ότι αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους Δήμους σ’ όλη τη χώρα. Ευχαρίστησε, επίσης, τους αρχηγούς των μειοψηφιών για τη στάση που κράτησαν.
Ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης υπογράμμισε ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο η εκλογή του σ’ αυτή τη θέση και ακόμα μεγαλύτερη η ευθύνη που αναλαμβάνει από τη στιγμή που ψηφίστηκε από το σύνολο του Σώματος. Τόνισε, δε, ότι θα προσπαθήσει να είναι δίκαιος με όλους, με γνώμονα το σεβασμό, ενώ εξήρε και τον απερχόμενο πρόεδρο Χρήστο Χριστόπουλο, λέγοντας πως διακρίθηκε για τη δημοκρατικότητα και το απαράμιλλο ήθος του.
Ο επανεκλεγείς αντιπρόεδρος, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ευχαρίστησε την παράταξή του που τον πρότεινε ξανά γι’ αυτή τη θέση και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει τη συμβολή του για την ομαλή λειτουργία του Σώματος.
Το Σώμα ευχαρίστησε για την εκλογή του και ο Νίκος Χονδρός.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Αναστασόπουλος, τόνισε ότι η σύμπνοια στο πρόσωπο αποτελεί θετικό γεγονός και έδαφος για συνεργασίες, πρόσθεσε όμως ότι το επόμενο διάστημα η αντιπολίτευση από πλευράς του θα είναι πιο πιεστική. Ευχήθηκε, δε, και στους νέους αντιδημάρχους να τα πάνε καλύτερα από το προηγούμενο διάστημα. Τέλος, απευθύνθηκε στον απερχόμενο πρόεδρο Χρήστο Χριστόπουλο, λέγοντας ότι απέδειξε στην πράξη ότι το προεδρείο ανήκει στο Σώμα και όχι στην εκάστοτε Δημοτική Αρχή.
Το νέο προεδρείο συνεχάρη και ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης, τονίζοντας ότι η εκτίμηση που έδειξε το Σώμα στο νέο πρόεδρο δίνει ακόμα μεγαλύτερο βάρος στον ίδιο. Πρόσθεσε, δε, ότι ο Χρήστος Χριστόπουλος, με το δημοκρατικό τρόπο που λειτούργησε, έβαλε τον πήχη αρκετά ψηλά…
Το λόγο πήρε και ο απερχόμενος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Χρήστος Χριστόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά όλο το Σώμα για τη συνεργασία που είχαν το προηγούμενο διάστημα, ενώ ευχήθηκε ολόψυχα καλή επιτυχία στο νέο προεδρείο, προσθέτοντας ότι θα έχουν πάντα την αμέριστη συμπαράστασή του.

IMG_4874.jpg
 
Οι νέοι αντιδήμαρχοι
Ο κ. Τσώνης ανακοίνωσε χθες το νέο σχήμα των αντιδημάρχων. Η Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών παρέμεινε στο γραφείο του δημάρχου. Ο μόνος που κράτησε τη θέση του είναι ο Νίκος Ξαρχάκος, αντιδήμαρχος για τις Τεχνικές Υπηρεσίες, ενώ θα αναπληρώνει το δήμαρχο όταν αυτός απουσιάζει. Επίσης, τοποθετήθηκε πρόεδρος τόσο στην Οικονομική όσο και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
Ο Χρίστος Καρύδης μετακινήθηκε από αντιδήμαρχος Οικονομικών και ανέλαβε το πόστο του υπεύθυνου αντιδημάρχου σε ζητήματα Οικονομικών Υπηρεσιών, όπως ο κανονισμός λειτουργίας των καταστημάτων και η Δημοτική Αστυνομία.
Ο Κώστας Γεωργακόπουλος παρέμεινε αντιδήμαρχος, αλλά στην αρμοδιότητά του το επόμενο διάστημα θα είναι η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Δόμησης.
Νέοι αντιδήμαρχοι ορίστηκαν η Γεωργία Παναγοπούλου, που θα είναι υπεύθυνη για θέματα Πολιτισμού, Τουρισμού, Νέας Κοινωνικής Πολιτικής και Επικοινωνίας, ο Αντώνης Νικολόπουλος που θα είναι αντιδήμαρχος Οικονομικών και ο Ανδρέας Τράκας που ανέλαβε το πόστο που άφησε ο Νίκος Κοτταρίδης στη συντήρηση υποδομών και σε ζητήματα καθημερινότητας.
Τέλος, αντιδήμαρχος σε ζητήματα Παιδείας, Υγείας, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς ανέλαβε ο πρώην πρόεδρος Χρήστος Χριστόπουλος. Η τελευταία τοποθέτηση δείχνει ότι οι κακές σχέσεις και οι δημόσιες κόντρες μεταξύ του δημάρχου και του απερχόμενου προέδρου του Δ.Σ. ανήκουν στο παρελθόν.
 
Επιτροπές
Παράλληλα, χθες εκλέχθηκαν τόσο η Οικονομική Επιτροπή όσο και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Στην Οικονομική Επιτροπή, η οποία είναι 8μελής, εκλέχτηκαν ως τακτικά μέλη οι: Αντώνης Νικολόπουλος, Χρήστος Καρύδης, Γεωργία Παναγοπούλου, Τάσος Τσερπές και Κώστας Γεωργακόπουλος, Στάθης Αναστασόπουλος, Γιώργος Αθανασόπουλος και Τάσος Παπαγεωργίου. Ως αναπληρωματικοί οι: Νίκος Ξενογιάννης, Νίκος Χονδρός και Ανδρέας Τράκας, Αναστάσιος Βλαχοδημητρόπουλος και Δημήτρης Γαλιάτσος. Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, η οποία είναι επίσης 8μελής, εκλέχτηκαν ως τακτικά μέλη οι: Γεωργία Παναγοπούλου, Τάσος Τσερπές, Χρήστος Καρύδης, Κώστας Γεωργακόπουλος και Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, Στάθης Αναστασόπουλος, Αναστάσιος Βλαχοδημητρόπουλος και Δημήτρης Γαλιάτσος. Ως αναπληρωματικοί εκλέχτηκαν οι: Χρήστος Χριστόπουλος, Αναστάσιος Πουλόπουλος και Νίκος Ξενογιάννης, Γιώργος Παπαδόπουλος και Γιώργος Αθανασόπουλος.
Κλείνοντας ο κ. Τσώνης πρότεινε για πρόεδρο της ΚΕΑΔΗΜ τον Αναστάσιο Πουλόπουλο και για τη ΔΕΥΑΜ εκ νέου τον κ. Μπουρίκα.
 
Του Κώστα Γαζούλη