Στο πανελλαδικό συλλαλητήριο αγρότες από την Τριφυλία


Στο χθεσινό πανελλαδικό συλλαλητήριο αγροτών στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συμμετείχαν ο πρόεδρος και μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών και αγρότες από Κυπαρισσία και άλλες περιοχές της Τριφυλίας.
Μεταξύ των κύριων αιτημάτων τους, όπως διατυπώθηκαν από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, είναι η κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, η μείωση των ορίων συνταξιοδότησης και αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Επίσης, ακατάσχετος λογαριασμός στο ύψος των 15.000 ευρώ, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, καθώς και διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια έως 200.000 ευρώ.
Αγρότες από την Τριφυλία, μαζί με αγρότες από την Κρήτη και απ’ όλη την Ελλάδα, μετά τη συγκέντρωση στο υπουργείο προσπάθησαν να φτάσουν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο μπροστά τους βρήκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ΜΑΤ και κλούβες της ΕΛΑΣ, ενώ έγινε ρίψη χημικών για να διαλυθούν οι συγκεντρωθέντες.
Όπως, δε, μας μετέφεραν, με εντολή του υπουργού κ. Αποστόλου η Αστυνομία αφαίρεσε τις πινακίδες από λεωφορεία που είχαν μεταφέρει αγρότες στην Αθήνα από διάφορες περιοχές της χώρας.

Του Ηλία Γιαννόπουλου