Συναυλία με το νέο πιανίστα Γιώργο Ρηγόπουλο


Η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας διοργανώνουν και φέτος τον κύκλο «Άνοιξη των Πλήκτρων», που είναι ένας πολύ πετυχημένος θεσμός πιανιστικών ρεσιτάλ, αλλά και γενικότερα συναυλιών με πληκτροφόρα όργανα.
Στόχος είναι να παρουσιαστεί το ρεπερτόριο του πιάνου και άλλων πληκτροφόρων οργάνων σε όλο το χρονικό πλαίσιο, ενώ γίνεται προσπάθεια να υπάρχουν πάντα έργα του 20ού και 21ου αιώνα και ιδιαίτερα, έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών.
Όλος ο κύκλος πραγματοποιείται και φέτος με τη σημαντική χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια και με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών των Σχολών της «Φάρις».
Ο κύκλος ξεκινά αύριο Κυριακή 19 Μαρτίου, στις 20.00, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, με ένα νέο, ανερχόμενο σολίστ, το Γιώργο Ρηγόπουλο, σε έργα Bach – Busoni, L. V. Beethoven, F. Chopin και F. Liszt.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Για τους λάτρεις της jazz, χθες το βράδυ, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, φιλοξενήθηκε ένα σημαντικό trio, που αποτελείται από τους Gabriele Milozzi (σαξόφωνο), Σπύρο Μάνεση (πιάνο) και Αρίωνα Γυφτάκη (κοντραμπάσο).